Fuck fri uppfostran!!

Nu har jag lyssnat på ett koppel ungar (2 st) som låter som en hel jävla apflock på zoo, de skriks i falsett och leks kull i korridorerna... När jag påtalar det för föräldrarna får jag till svar att barn måste få vara barn, och lita annat mindre trevligt, samt att man får stå ut med att barn låter.
CRAP!!
I Hvete heller, ungar ska kunna uppföra sig och inte låta som nåt jävla brandlarm på anabola steroider med totalt tuppjuck. Om de inte klarar av det, stanna hemma!! Men låt för fan andra människor slippa lida av er fria uppfostran, speciellt de föräldrar som faktiskt uppfostrat sina barn till respektfulla individer som inte behöver en ljudisolerad bur för att "få vara barn"...

Frisk??

I en lätt alvedonpåverkad dimma sitter jag nu på jobbet, trött, lätt grinig, och givetvis med ett leende på läpparna!
Det låter hela tiden just nu, pjäxstamp, folk som babblar, och sthlms tonåringar som har ett otroligt överskott på vissa vokaler i sitt talspråk och dessutom har tappat volymratten.
Väldigt mkt högljutt Iiiiiiiiiiiiiie, heeeiiiiiiiiiiii och en massa gallskrik när de rara små liven busar med varandra.
Life is good, iana trött!
(ja jag jobbade till kl 23 igår och blev väckt kl 7 i morse...)
(och ja, det är lite,lite synd om mig, vilket genast kommer att bli mkt bättre om jag får lugn och ro, soffmys med Erik och några avsnitt av SATC)

Dagens bästa igen..

Rätt som det är ringer det på dörren, där står Eriks chef med mat från China och denna:
Ibland är det ju nästan bra att vara sjuk... ;) Säger jag nu efter en painkiller, lite cola, glass och en blodapelsin.
Mat går inte riktigt ner ännu, men nattamat eller lunch i morgon.
Sa jag att min älskling är världens bästa?



Bästaste mamma!!

Vaknade i morse med flunsan...  Hurra... Har legat i sängläge hela dagen och mått pyton! Ringde mamma som jobbar på mitt jobb, men på ett annat ställe. Hon var snäll nog att styra upp förmiddagen åt mig. Hade verkligen inte ens orkat att köra bilen till jobbet.
Dagens matintag består av en liten bit melon och en halv sweetie. Det är här min underbara mamma kommer in i bilden för andra gången, hon åker in till mora och handlar åt mig som ligger och huttrar och svettas om vartannat.
Kommer hem med bananer (lite gröna, precis som jag vill ha dem), cocacola (i burkar, för det tycker jag är godast), blodapelsiner och glass...
Ingen kan som mamma, det är ett som är säkert!! Hon är världens bästa mamma och man behöver faktiskt mammas omvårdnad ibland, även fast man närmar sig det sista året på 20 talet.
Nu har jag tagit soffläge ett tag, får nämligen sinnessjukt ont i korsryggen av att ligga i sängläge en hel dag.
Småäter på en halvgrön banan och smuttar på en cola i burk.
Måste skicka ett sms till mamma och tala om att hon är bäst!



Två snabba semesterdagar...

i Idre med Eriks familj, det blev mycket mys, lite skidåkning, första gången på många år som jag köpte ett liftkort och kiss i sängen-min säng, inte mitt kiss!
Det var det senaste tillskottet i familjen som inte borde luftat blöjrumpan i soffan som även var min och Eriks sovplats...
Ja..
Fick äntligen åka lite skidor med Eriks söta brorsdotter oxå, gick riktigt bra! Vad ska man med ett tant tillbehör som är skidlärare om inte man ska lära lilltjejen att åka skidor? Vi hade jättekul i barnbacken, tror att alla skidlärare var avundsjuka på mig som åkte omkring med en tjoande liten söträka i cool svart hjälm och rosa goggles som ropade till alla som ville höra att hon är en cool tjej!! ha ha ha!!
Åkte lite skidor med syskonen G igår och fick tillochmed lite fluff under skidorna och fin skogsåkning, och även lite skrattfest åt alla danskar.
Nu är jag ock hemma igen, gjorde klart min tatuering igår, men under allt hästsnack så glömdes visst vissa detaljer bort som jag får åtgärda sen. Nu känns den mer färdig i alla fall!
Jobba idag, tog lite sushi till middag- regelrätt tröstätande eftersom jag lämnade kvar älsklingen uppe i idre (saknar!) och sitter nu och hittar på allt möjligt för att slippa betala räkningarna (booooooooooring!!)
Just nu är det bara för det bloggande och SATC på TV som är min ursäkt...
Men jag borde ta tag i det nu, ska kolla lite flygbiljetter oxå, gissa vad som kommer först i prio listan?


Men det var ett jävla sopande!

Alltså framför curlingstenen...
Sitter och stör mig nåt överjävligt på hur slöa alla tonåringar är, och att föräldrarna praktiskt taget bär fram skidorna och nästan tonåringen med!
Det finns en parkering, det tar max 1 minut att gå från den till liften, men de kör bilarna så nära att de nästan är uppe i backen för att kidsen ska slippa gå mer än absolut nödvändigt.
Att det sitter förbudsskyltar till alla uppfarter, det ignoreras.
Nu har vissa föräldrar börjat att skicka in ungarna på hotellet och titta på TV i vårt nya sällskapsrum, numera inrett som ett vardagsrum med fluffiga mattor och soffor för att våra hotellgäster ska få den ultimata mysfaktorn!
Där sitter barn i överdragskläder och pjäxor och vill titta på tecknat...
Jippie!
Nu kommer en klassisk "det var bättre förr" men ni kommer väl ihåg när man satt i värmestugan och drack varm choklad ur en thermos med lätt touch av kaffe, eftersom mamma alltid blandade ihop thermosarna.
Apelsin kladdiga fingrar och limpmacka med ost...
Skulle vilja sett mammas min om jag hade bett om att få gå in och sätta mig och titta på Disney channel istället...
oj oj oj, då hade mina slalomskidor blivit brasved! :)

Vad är väl en bal på slottet?

Den kan ju va dötrist och tråkig och....
äsch!
Jag jobbar, som vanligt...
Inget nytt, ni är väl dödströtta på att jag bara skriver att jag jobbar! Kanske borde ta en seriös bloggpaus istället för att skriva trista inlägg om mitt liv som slav under mitt arbete.
Dagen har återigen börjat med en hop människor som sett som sin livsuppgift att sprida skit omkring sig, ALLT är fel!
Kunde egentligen inte bry mig mindre eftersom det har varit en ganska soft och mysig dag ändå. En liten kille som fått växa upp alldeles för fort kikade in här en stund på kvällskvisten, så vi pratade en stund om ditt och datt och livets svårigheter.  Önskar att alla slapp genomgå sånt som han och hans familj, och även min familj råkat ut för...
Men, glaset måste alltid vara halvfullt, annars stannar livet!

Så med dessa så kallade visdomsord lägger jag ner dravlandet för ikväll.

endorfiner is the shit!

Träna, träna, träna....
Var på uruselt humör innan jag körde ett pass på Slim and Tone, nu blir det årskort där! Perfekt för en människa som har åt skogen för mkt att göra, men vill hinna allt - jag.
Att det sen är superfräscha lokaler och duschar mm gör inte saken sämre, inget frust och gammal svett...
Nu lagar Erik thaisoppa, det luktar himmelskt!
Har alldeles för mkt godsaker hemma, typ ett överfullt fruktfat, ska göra fruktsallad i morgon på blodapelsin, sweetie, ananas, mango, physalis, banan, äpple, passionsfrukt och lime... GOTT!
Utöver det står en färdig dipp i kylen och blomkål och morötter som ska ätas till, och en skål full med rostade pumpafrön, solrosfrön och soja kärnor...
Här ska mumsas!

...

Jodå, jag har inte emigrerat, har bara haft lite fullt upp sedan förra inlägget...
Kan ju börja med hemavan trippen i korta drag:
Hittade en underbar Sushi restaurang i Östersund på vägen upp, tuffade vidare för att anlända till Högis fem i halv åtta på kvällen, dvs fem minuter före vi hade bokat bord på hotellet. (mitt gamla jobb) 
Där blev det stort kramkalas och fantastisk mat och vin!
Avslutade med en drink i longebaren, tog såklart den gamla kioskvältaren Ginger Martini.
Sen hem och sussa...
Dag 2, sov ut för första gången på länge, tog sen brunch med resten av gänget och tillbringade resten av nyårsaftons dag med att hälsa på gamla vänner, botanisera bland skidprylar och handla inför kvällens middag som bestod av:
Varmrökt lax på fäskt bröd med hjortron cremefraiche (hjortron från Tärna såklart) och strimlade sockerärtor på.
Helstekt fläskfilé med rödvinssås och potatisgratäng
Någonslags maräng suisse, vad det egentligen blev undrar vi fortfarande, eftersom sviterna från afterski och stora mängder champagne gjorde sig påminda...
Det blev ändå en tidig kväll och vi lallade (bokstavligen) hem redan kl 2.
Nyårsdagen blev en lugn historia med fika i massor, avslutade kvällen med en fantastisk middag på 10 våningen i Stelle Polaris med italiensk mat (pasta med halv hummer och kräftstjärtar i mitt fall.
De andra var trötta, men jag och Erik hävdade envist att vi hade semester och fortsatte vidare till loungebaren för fler drinkar... Slutade ändå ganska tidigt med stort kramkalas innan vi gled nerför slalombacken till vårt gamla boende på centrum som Sara så generöst lånat ut.
Morgonen efter blev en hejdå-runda, innan vi rullade neråt igen vid lunchtid.
Bakom oss gled en snöstorm in från Norska havet, den hängde med oss ända tills vi passerat Sveg 9 timmar senare.
Var det inte snörök så var det hysteriskt snöfall, Subarun blev lovordad många gånger, speciellt när vi körde om bilar som satt fast PÅ vägbanan! 40 cm snö på en halvtimme krävde en riktig bil...
Sushi i Östersund igen innan vi fortsatte till Statoil för att bunkra med RedBull och godis för att hålla ångan uppe hela vägen till Mora. Ramlade in hemma kl 00, började jobba 8 morgonen därpå....
Sen blev det idag känns det som.
Skulle bara trilla in och berätta att jag lever....
Ses och hörs, nu ska jag återgå till vårt berg av tvätt som vi samlat på oss sen strax innan jul.
jippie