Solen försvann?

Bara massa moln i vägen!
Vart är det fina aprilvädret som man njuter av sista veckorna på säsongen och som får en att alrdig vilja åka hem?
Nu är det så halvdant väder att jag har hemlängtan!
Säsongen har gått så jävulskt fort! 6 månader bara flög iväg, nu är det bara denna vecka + 2 veckor till sen är vi hemma igen! ...
Känns mysko! Jag vet inte hur jag ska göra i sommar med jobb? Min mage har ju gett upp igen så att söka nytt jobb och sen bli sjukskriven för magen jävlas känns ju inget vidare.
Ja, det får allt bli en kortis nu för jag ska kasta mig ut i solen som just dök upp en stund..
Tjingeling

Afterski....

image8


Afterski på Stora Lappkastet....

Krasch i sorbet

I dubbel bemärkese :)
ha ha, i lördags skulle vi ut på heliski men solen vägrade bryta igenom så det blev ingenting av det... Jag surade och tröstade mig med att köpa en ryggsäck jag har spanat på en sån hela säsongen och nu när det är rea passade jag på... Det blev en Dakine Chute på 40 liter... Blir kanon att ha och packa i när vi far till Mallorca, så tar jag med min lilla ryggsäck på 18 liter som klätter rygga, den är grymt bra med integrerat vätskesystem och sånt...

Javäl, igår var jag och erik lediga samtidigt för en gångs skull, så vi åkte skidor större delen av dagen vid sidan av kungsliften, utforskade lite klippor och sånt, tyvärr var det lite dålig sikt så jag åkte på en riktig krasch, kom åkande i full fart och rätt som det var kom ett stenparti i vägen som jag hade missat när jag rekade åket från liften och just när jag skulle bestämma mig för om jag skulle hoppa över eller försöka svänga under så kom en grop som jag inte såg eftersom det var lite flatljus. Så jag flög 10 meter framstupa, klev ur ena skidan och landade på ansiktet i snön... Det gick jättebra, vrickade 2 fingrar (!) bara, snön är ju så mjuk och blöt just nu...
På kvällen var vi bjudna på middag hos Jennie, en av våra bästa vänner här uppe.
Jennie är en av de bästa kockar jag känner och bjöd på förrätt "rensushi" (fråga inte)... :)
Till varmrätt helstekt älgytterfile med potatisgratäng och en jättegod röra till. Samt ett supergott rött vin!
till dessert hade hon gjort hemgjord mangosorbet... Jag åt alldeles för mkt, min mage höll på att gå i bitar ;)
Till avslut bjöd hon på cigarr... glassigt värre!!
När vi kom hem till henne började vi med att hälsa på hennes mammas underbara hundvalpar... Jisses vilka sötisar!!
Idag mår jag lite halvpyton, ska hem och sussa ett tag nu. I morgon kväll kommer mamma och Anders och hälsar på det ska bli kanontrevligt!
Men nu ger jag upp och åker hem.


So Long

ajajajajajajajajajjjjjjjj

Min "underbara" mage är ju jättekul... gör ont hela tiden igen...
Men mitt inlägg ska inte handla om min trista mage utan om trist bemötande.
Jag har kollegor som är så sjukt oproffsiga att man blir mörkrädd. Det riktigt tråkiga i det hela är att jag har talat med deras avd chef om detta och inget händer! (det är alltså inga skidlärare det handlar om)
Några exempel på deras kundbemötande: (kommentera gärna, det kan hända att jag överreagerar)
-Tuggar tuggummi med öppen mun medan de betjänar kund
- Suckar när kunder kommer och frågar något och svarar sedan med ett ytterst irriterat tonfall så fort att orden snubblar över varandra.
- Vet inget om något, frågar mig om samma saker om och om igen. (Hallå!!! Borde man inte vara lite intresserad av den plats man arbetar på???)
- Kan prata illa om produkter som de själva säljer (ibland är dessa företag även våra sponsorer)
- Far med osanningar om produkter till kunder....

Jag stör mig jättemkt på detta, men eftersom jag hör det hela tiden så kan det ju bli så att jag stör mig extra mkt???
Javäl... På söndag är jag förhoppningsvis ledig för första dagen på två veckor, sen jobbar jag två dar och sen kommer mamma och plast papps på besök så då tar jag ledigt t vå dagar till! hi hi så mkt har jag inte varit ledig på hela vintern!
Suuuuck!! Ringde just en man och ville pruta på skidlektions priset under vår största högsäsongs vecka! Helt absurt!!
Nu känner jag bara för att vara ledig, ta på mig civila kläder och ut och åka skidor tills benen värker!!
Men jag sitter här i 4 dagar till och tittar ut på blås och gråvädret...
Men på torsdag ska det förhoppningsvis bli bättre väder och då kanske vi ska ut på heliski! Jippie!!!!!!!

hejhej // E

Lavinövning mm

Vi hade lavinövning för några dagar sedan... (inte en dag för tidigt) riktigt intressant och lärorikt.
Vi hade två scenarion att öva på, första gången fick jag gräva efter sond kedjan och vid andra "larmet" var jag och tre till först på plats, där vi började med trancieversök, den första hittade vi på 2 minuter... Vi hade även "offer" nergrävda i snögrottor som lavinhundrana fick söka efter, jag fick ligga i en av grottorna och det var riktigt intressant att se hur kroppen reagerar på att sitta under snön... Nu skedde det hela under kontrollerade former och jag kunde röra på mig vilket jag förmodligen inte kunnat om det hade varit på riktigt och ändå började adrenalinet att pumpa... Skumt :)
Hunden Texas som är på bilden här hittade mig max 1 minut efter att han släppts på området (han fanns inte i närheten när jag blev nergrävd) och han är även tränad att dra ut offret... muskelpaket kan jag säga...
Slutsatsen för min del av övningen blev att det är ovärdeligt att ha kunskaper om snö och lavin när man bor på sådana här platser i världen och att människan kan slänga sig i väggen med all  vår hightech utrustning i jämförelse med en lavinhund! :)

Två dagar efter träningen höll vi tyvärr på att få användning för våra kunskaper då turister grävt solgropar under en hängdriva som växt till sig under dagen... Men vi fick dem att flytta sig innan det blev riktigt farligt och trampade ner drivan. 

image7

Lavinhunden Texas

68 timmars arbetsvecka???

Känns väl sådär att jobba så förbenat mkt... Men vad göra man?
Just nu längtar jag faktiskt hem en hel del! Börjar bli klar med den här vintersäsongen, har suttit på tok för mkt på kontor, så jag grunnar på vad jag ska hitta på inför nästa vinter för att få i hop fler skiddagar....
Usch, jag gillar inte att känna mig seg och låg men idag är en sån dag då jag bara vill krypa ner och dra täcket över huvudet igen.
I eftermiddag ska jag i alla fall ut på en långlektion med ett gäng riktiga busar som är tokduktiga skidåkare så det blir mest offpist och full fart, jättekul! Ska bli himla skönt att komma ut också för jag har världens huvudvärk! När vi kommer hem till Mora igen ska jag ta och sköta om min kropp lite bättre, så magen blir frisk någongång (förhoppningsvis) och gå och få regelbunden massage på min stela nacke så jag slipper min huvudvärk.
Min kropp har verkligen tröttnat på att stressa nu, jag måste   bli bättre på att ta hand om min kropp nu annars kommer jag att gå sönder!!! Men sen är man ju envis som en åsna också så även fast människor omkring mig vädjar och beordrar mig at ta det lugnt...
Men men, nu är det bara 5 veckor kvar på säsongen så jag håller ut tills det är dags att fara hemåt.

LIte glada nyheter då.... Ser fram emot att åka till Mallorca den 23:e maj.... Även om jag inte har klättrat på 6 månader så ska det ändå bli kul!! Härligt att träffa pappa oxå, det var ju faktiskt 2  år sedan sist!
På vägen hem mot mora stannar vi ett par dagar i Östersund hos Eriks brorsa och hans familj och myser lite. Ska bli jätte trevligt, jag gillar Östersund!!
Fick veta igår att jag får tillbaka nästan 3000 på skatten! Jippie!! Första gången jag slipper restskatt på 3 år....
Jag och erik funderar på att skaffa hund, nästa vecka föds valparna som vi är intresserade av, jag saknar att ha djur i mitt liv så det känns som en bra idé. Det är ju lite svårt att ta med en häst till fjällen på vintern...
Dags att byta bil är det oxå, sitter och kikar på SUV ar, lite hörgre frigång och 4 hjulsdrift har saknats denna vinter, men Svarta pärlan har aldrig fastnat, inte ens i förrgår natt då det var snöstorm och hade drivit upp över en halvmeter snö bakom bilen satt den fast.... Jag gillar vår bil, men det är ju kul att förnya sig lite oxå!!
Nu ska jag gå och byta om inför min lektion med mina fartdårar! Ska bli skönt att komma ut!

Ha en skön söndag alla!!
Adios