Hur man gör sin frukost underbar...

En Polarbrödskiva med keso och skivad avokado, ett glas Tropicana juice. Ät långsamt medan du läser nyheterna på datorn.
Tappa mackan (uppochner givetvis) på tangenterna på datorn.
STÄDA dator...

Ok, så här började min dag. Nu ska jag ut och flyga... Solen skiner och det är 8 greader varmt än så länge.
Det kan nog bli en bra dag trots allt ...

Honeypies...

I´m coming home!!!

För att svara på Snygg-Jessies kommentar till mig...

Mina honungspajer, jag kommer hem!! Jag har saknat er som tokig!! Nu åker några av er till Milano och glassar precis när jag kommer hem, men sen åker solgjajorna på och stolarna på Kaffestugans uteservering ockuperas av våra rumpor i timmar, med undantag för en och annan paus från fikat då vi går runt och inte får shoppa något men ändå kommer hem med några *hoppsan älskling, men den var på 50%rea/vi behöver verkligen en sån här/men titta här jag köpte ett par strumpor åt dig oxå!* påsar...
Jag längtar!
Varför kan man inte bara få det bästa av två världar???

Sista dagen på jobbet!!!!

Jippie!
Jobbar sista kvällen ikväll, ska bli såååååå skönt! Dessutom så går jag av först om det är lugnt, ska bara stålsätta mig så att jag gör likadant som min kära kollega som lämnade disk på boden och ouppdukat, samt massor av putsning kvar. Arbetsmoral, vad är det? Så jag tänkte göra precis samma sak ikväll.
Ledig resten av veckan och sen städdag på söndag, personalfest mån-tis och sen kommer vi hem.
Det ska bli skönt att komma hem, men jag kommer att sakna Hemavan jättemycket!!! Mitt paradis!!
Ja ja, är less på by intriger och smådumheter, så storstan Mora snart kommer vi!

Deklarera...

Åååå grrr, vad det är tråkigt!!!!! Verkligen JÄTTE tråkigt att sitta och deklarera.
Skönt dock när pengarna trillar in före midsommar!
Jag får tillbaks tillräckligt för att köpa en ny säng före avdragen är gjorda, det är bra!
Tillbaks i pappersdjungeln då...

Moras stoltheter!!!

Foto: Daniel Ohlsson och Linus Hallsénius
Tack för några rejäla anfall av ståpäls ikväll, ni är bäst!!!!!
Kom igen Mora, rösta så knapparna glöder även nästa helg!! (jag röstade för minst 50 kr :)

Zack

153286-43
Får jag presentera Zack!
"Min" going häruppe. Han ägs och tränas av min sjukgymnast, och jag får låna honom när jag vill...
Zacks största interssen är att apportera pinnar och kramas.
Jag vill ha en flick version av Zack fast en annan ras kanske, helst igår!
Men tills dess får jag nöja mig med denne underbare lille hårboll, och det är definitivt inte fy skam det heller :)

Ja ä mätt som ett svin!

Jistanes! Har ätit en tre rätters + ett litet ostbord som extra dessert. Jag kommer att vakna i form som en gödgris imorgon...
Inledde med en tartar på fjällröding, sen en Vaktel med muerkelsås vilket byttes mot Lindas oxkind som hon inte tyckte om (men det gjorde jag!!) Till detta tog vi en flaska Beringer Zinfanel från USA. Sen smaskade vi på lagrade franska ostar och avslutade sent omsider med en chokladfondant med karamelliserad passionsfrukt. Till den blev det ett litet glas Moscatel härlig sherry från Jerez. Vad Erik åt och drack ska vi inte ta med för då blir det väl mkt mat tjat. Men gott var det!!!
Nu sitter jag hemma som en övergödd spädgris och ska snart krypa i säng, blir en massa flygning imorgon om vädret är på vår sida. 
Det är bara två veckor tills vi är hemma i Mora, ngt som känns både skönt och smått vemodigt eftersom jag känner mig mer och mer hemma här i Hemavan. Allt fler verkar bli av samma åsikt eftersom flera håller på att skaffa sig en fast tillvaro häruppe, något som jag inte känner är något för mig. Däremot skulle jag gärna ha en fast punkt här, en liten lägenhet eller stuga som vi kan ha som basecamp under vinterhalvåret. 
Det är en kluven tillvaro att ha två ställen som känns som hemma, men ändå ett lyxproblem.
Javäl, slut för djupa funderingar för ikväll ska gå och lägga mig och njuta av att livet är härligt!
Sov sött alla goda människor!


Gammal?

Så gammal att mitt körkort går ut om två månader i alla fall...
Kom att tänka på det på väg hem från kvällens rockklubb.
Man ska få ett brev från vägverket en till två mån innan kortet går ut. Nu är det exakt två mån tror jag bestämt och nåt brev har inte synts till än... De har ju en stund på sig, men det vore ju skönt att få det fixat. Har nämligen för mig att man måste ha ett körkort som är giltigt minst sex månader framöver när man kör bil inom EU och eftesom det blir en del körande på mallorca så kan det ju vara lämpligt att ha ett fräscht körkort. Guardia Civil är inte att leka med.
Hade en riktigt soft arbetsdag idag sex gäster och klara att stänga 21.30 gissar på att det inte blir så bra imorgon.
Nu hade jag tänkt gå och lägga mig i sängen och läsa lite tills Erik slitit sig från sitt kära DJ bås, men sänglampan small när jag tände den och några hela lampor i reserv finns inte i detta hus där ALL belysning består av spotar med dimmer... Taklampan hamnar i bländande läge, så jag sitter helt enkelt här och tröttar ut ögonen så kan jag trilla rakt ner i slafen sen.
Dagens minus är att jag missade tävlingen Hemavan Freeride, hade varit jätteskojsigt att vara med!!!!
Dagens plus får väl bli att Linda vann tjejklassen istället :)
So Long och sweet dreams

Oboj, vilket vackert väder!!!

Solen skiner som en tok, igår var det alldeles vindstilla och vi flög fem toppar... 
Jag har börjat köra egna grupper för ett tag sen och det går hur bra som helst!
Igår började vi tidigt med två grupper och lilla helikoptern, fick två riktigt bra åk. Sen gled vi ner till liften och åt snabblunch innan mina arbetskompisar på högis skulle köra tre toppar. Det är ju lite vanskligt att köra med sina vänner, kan vara svårt att få dem att förstå att det är jag som bestämmer från och med de kliver in på helikopterplattan.
Det är ju så mkt att tänka på i säkerhet och så och oftast vill man ju bara vara hjälpsam, med lastning och sånt tex. Men det gick i alla fall jättebra, inga problem alls- de satt som lydiga små vovvar där jag pekat :)
Fick säsongens tre bästa lyft  om man ser till snö kvalitet. Lilla södra sytertoppen var nästan larvigt bra!!!
Hoppas att min grupp tog lite bilder som jag kan få, har ju inga alls från heliskin, lite svårt att fota och guida/lasta/ta ner helikopter samtidigt.

dagen avslutade vi på det bästa sättet: en luuuuugn afterski på solverandan med massa babbel och dagens bravader och sen åkte vi hem till oss med Johan och Linda (som äntligen kommit hit för att stanna resten av säsongen) Lina och Bosse och drog igång grillen. Blev för vår del kycklingspett marinerade i Teryakisås och en ädelost sås/dipp som jag fått recept på av Lindas pappa. Den blev så galet god att jag delar med mig:
Kokbar creme fraishe, Kvibille gräddädel, en skvätt mjölk el matlagningsgrädde.
Koka ihop det i en kastrull under omrörning, avnjut till  grillat/stekt, eller vad som helst. Lite senare på kvällen insåg vi att det passar utmärkt till att dippa i eller att kleta på enn salt kex :) Tror faktiskt att jag ska ta fram resterna av det nu he he.
Väntar på att Erik ska komma hem (han är och tar emot en varutransport) sen ska vi kidnappa min sjukgymnasts hund och gå på långpromenix vid älven.... Myys!!
På lördag jobbar jag bara natt, innan dess SKA jag för första gången se på Körslaget och rösta på Moras stoltheter: TEAM CANS tills knapparna på telefonen glöder, och jag hoppas att ni gör detsamma!! 


Mallis 08

Japps, flygbiljetter bokade till mig, Erik, Lillebror och Anna!
25 maj är departure... Can´t wait!

SATVÄDER!"#?%&/(/&%#?

Hann precis kliva i pjäxorna och på med hjälmen så ringer Erik och berättar att alla liftar i högzon stängt pga hård vind! Just my luck...
Får väl ta och gå en promenad istället då....
fan...

Snö igen...

Jovisst, snö igen, inte mkt nog för att lägga sig till ett flufflager, men ändå...
Solen ståtar däremot med sin frånvaro, man kan ju inte få allt.
ar fått nya schemat för de sista veckorna och det visar sig att jag jobbar inte mkt alls (har iofs bett om att jobba lite, men anyway) Jag är glad och lite frussen. Vaknade inatt och var upp och kissade, frös så mkt att jag kröp ner i sängen i fleece morgonrock. Vaknade av att telefonen ringde imorse med morgonrocken som en korv runt kroppen...
I telefon var min ena chef på helskin. Han har pajat sitt knä ordentligt och behövde veta hur mkt jag kan flyga de närmsta helgerna, gissa om det var skönt att säga att jag har MASSOR av tid??? 
Nu ska jag ta och hoppa i kläderna och bege mig ut och åka skidor för första gången på alldeles för länge!!
Ska bara leta fram ett par goggles med glas anpassat för noll sikt. Hade ju tagit fram spegelglasen i hopp om att de var dem jag skulle behöva resten av säsongen, men tji fick jag!
♥ 

Shoppoman

Shoppandet har varit smått intensivt den sista veckan.
De där Houdini byxorna köpte min snälla älskling till mig häromdagen.... och idag fick vi lön.
Så på väg hem från ett besök hos sjukgymnasten stannade jag till på Tärna Skishop och fyndade ett Kari Traa underställ på 30% rea. Det lär väl bli 50% så småningom men då är ju frågan om det finns nåt kvar av det man vill ha?? Hur som helst så blev det en underställströja med luva och ett par långkallingar. Sen slank det med ett par trosor av samma märke och en portabel pjäxfläkt oxå... Hoppsan.
För tillfället så vräker blötsnön ner. Min gogglesbränna har snart bleknat bort och jag undrar om säsongen är att betrakta som över? Linda och Johan är på väg över hit från Hemsedal nu och jag hade ju hoppats på att jag skulle hinna åka lite skidor med damen de sista tre veckorna. Men det får väl bli i snöoväder i så fall...
Javäl, nu är det bara tre dagar kvar av min penicillinkur och bihålorna känns äntligen bra. För första gången på länge känns det nästan som att kroppen är i funktion! Nu längtar jag bara till hästryggen så att min rygg får jobba i rätt form så kanske de problemen försvinner också... Det vore toppen!!!!!!

 

Mina tankar direkt till äcklet...

....du, ditt jävla förbannade as som berövade lilla Engla precis ALLT!!!
Må du känna den skräck hon måste ha känt när du klev i hennes väg, i varenda cell av din kropp, varje sekund i resten av ditt värdelösa liv!!
Jag hoppas att du får det straff du förtjänar, och då menar jag inget av svensk lags mjukis straff, utan det som sker barnamördare innanför murarna....

Tänker på Englas anhöriga.... vilken vidrig dag det blev för dem.

Vänner...

Är så glad att jag har er!!!!

ÄNNU mer jobb!!!

Jag ger upp nu! Igår fick jag veta att jag ska jobba lunch i morgon, jag hoppas verkligen att det är dåligt väder så at jag inte missar någon flygning...
Sen jobbar jag kväll och natt på det. Härligt att jag jobbar fastän jag är sjuk, fast magen sagt ifrån och gått sönder igen (Jag vet, jag har verkligen bara mig själv att skylla!!!) Jag är så sjukt less på ig själv och min arbetsmoral, att jag aldrig säger ifrån och tar sjukledigt.
Men nu är jag less, så jävla less att uppsägningen hänger i luften. Jag trivs bra på jobbet, det är inte det som är problemet, utan att det är för många timmar. Man är för lite ledig pga av manfall i personalen och nu har hela vintern snart gått och jag har åkt väldigt lite skidor. Mkt mindre än vad jag tänkt mig när jag tog jobbet och för mig är det inte ok, på så vis känns det som bortkastad tid..... 
Jag är grymt sur idag, på gränsen till bitter. Så jag slutar gnälla här och nu och sätter mig och virkar istället...


Nu passar det att skina va?

Så dagen började med blåst och allmänt ostabilt väder. Jag höll mig hemma och virkade som en tok eftersom beställningarna bara rasar in...
Men NU, när det är dags att gå och jobba, ja då spricker molnen upp och det blir riktigt trevligt väder!!! Typiskt!!
Ska jobba själv i kväll, känns ju sådär motiverande.... speciellt med tanke på att det blir ramaskri från vissa när de måste stänga matsalen på tre personer...
Skulle faktiskt vara nöjd med att sluta jobba nu, men det är en ynka månad kvar, förhoppningsvis med finväder så det blir mycket flyga av! Min hyresvärd har idag extremt mkt damp så han far omkring som en virvelvind och är överallt hela tiden. Han behöver en flickvän.
Fick ett kul meddelande igår, kanske ska börja rida lite regelbundet när vi flyttar hem för sommar... Det skulle faktiskt vara hur kul som helst, jag saknar det i massor...
Sådär ja, mitt liv uppdaterat i korta drag. Nu ska jag springa till jobbet.



Ambivalent väder...

Ena sekunden snöar det, sen kommer solen fram en vända och sen snöar det lite igen...
Jag bryr mig egentligen inte vidare värst om vädret idag. Vi har ledig dag samtidigt kors i taket! Så vi bara lallar runt, ska bjuda några av våra bästa vänner häruppe på fördelsedagsmiddag (ianas fetaost-fyllda färsbiffar med potatisgratäng, timjansky och gräddsås.... nam nam :)
lite senare, himlans skönt att för en gångs skull inte ha ngt speciellt för sig!!!
Var till doktorn igår och fick en penicillinkur som försök att tämja mina bihålor och få in dem på mindre terroristaktigt beteende mot mitt stackars huvud. Hittills fungerar det skitbra pga av att jag kör stenhårt på den sk placeboeffekten, men om några dar vet jag på riktigt om det fungerar.... Skulle vara väldans skönt!!
Är inne i lite av en shopoholic period för tillfället - mindre bra för lilla plånboken. Har hur som helst hittat ett par Houdini byxor som jag vill ha att klättra i! De är jättefina, röda och hur sköna som helst och naturligtvis är inte prislappen lika go att titta på...
Har mina funderingar på att börja med biffarna lite smått. Förbereda lite kanske???
Ha en härlig söndag!!!
Längtar efter mina pinglor därhemma, bara så ni vet 


Just nu...

Undrar jag om man verkligen blir temporärt dum i huvudet av att ha näsan överfylld med snor???
I så fall är det förklaringen till att jag kännt mig allmänt efter den sista veckan.
Ja, jag har nämligen bara varit förkyld och jobbat den senaste veckan och nu är jag less, grinig och trött på att bara jobba!!!
Jag har flera jobb häruppe och därför hade det räckt utmärkt med max 75% i matsalen, men nä, heltid snackar vi!!!
Jag längtar faktiskt hem, hinner aldrig eller är för sjuk för at åka skidor anyway...
Dessutom känner jag mig utnyttad av vissa personer som jag trodde var mina vänner. Well, jag vet var jag har mina riktiga vänner, både här och hemma i Mora...
KRAMAR i stora lass till er. Nu ska jag snyta mig för miljonte gången och sen springa till jobbet och se om diskmaskinshelvetet blivit lagat....