The tigerrrrrrrrrrr

Jag är randig!
Igár hade vi sol för första gángen sen vi landade...
Inte det strandväder vi hoppats pá alltsá. Vi har tillbringat tiden med att vräka i oss god mat, skratta át blekfeta engelsmän och áka runt ön i bil. Men sá igár blev det äntligen bra väder! Pá med solskyddskräm och full galopp till stranden! Hur mánga tror att iana missade att smörja sig pá vissa delar av kroppen och ser ut som en tiger idag? he he!!
Jag är i alla fall brunast i sällskapet :) Men nu ska vi sätta av mot stranden igen, solen skiner ju faktiskt NÄSTAN!
Ses snart därhemma, där ni har bättre väder än oss... Sjukt men tyvärr sant!

Törnrosa!

Köpte ny säng igår, det var längesedan jag sov så gott som inatt!!
Den är som ett gigantiskt fluffigt moln att sova på.... Lovely!!
Gårdagen sprang ifrån mig i vanlig ordning, började med att måla klart stugan och sätta upp gardiner mm.
Jag tror att jag kanske ska bli inredare när jag blir stor. Det var sjukt kul att se resultatet!!
Sen blev det alltså sängköp och lite annat fixande på "stan" innan jag slutligen sent omsider tog mig ut till pållen. Jag är frälst igen!!
All stress bara rinner av mig när jag kliver in i stallet och snusar på Grandes mjuka mule...
Hur som helst så stod pållen tränsad och klar när jag kom ut och Susanna frågar vilekn sadel jag villa ha (!)
Bortskämd primadonna, jag?? Jisses det är bara de glänsande läder ridstövlarna och pärlahalsbandet ovanpå den rosa polojumpern som saknas sen är jag en fullfjädrad bortskämd laaaaady!
(Jag skulle aldrig skriva ´jumper´ normalt, det passar ju bara så bra på beskrivningen av fiiiiin dam)
Hur som helst så gick han så underbart fint och var så pigg och energisk... Sen red jag vilse! ha ha ha!
När jag bytte riktning när killen vädrade hemväg så surnade han till och gjorde några vändor på bakbenen, inget allvarligt och det var lätt att avhjälpa men lite trist att behöva morra på honom när han gick så dunderbra!!!
Ska försöka hinna ut en sväng imorron också sen åker ju vi i 10 dagar...

Idag är det städning och packning på schemat. Om i är duktiga och blir klara i någorlunda tid ska vi åka till Leksand på Medeltidsmarknad.. Risken att vi hinner det börjar kännas mindre och mindre eftersom Erik (bästa som iofs gick upp tidigt och la i några tvättmaskiner och nyss har städat badrummet) just drog iväg till Sollerön och hämtade ett arbetsgivarintyg. Jag ska iofs städa (dammsuga och plocka undan) det bör vara avklarat på 15 minuter. Sen packningen som inte bör ta mkt längre tid än städningen.
Om jag bara gör ett ryck nu så borde det fungera!

Det händer ju inte så mycket...

Därför skriver jag inte så mkt...
Håller på att måla om en stuga invändigt, snacka om extreme makeover. Den blir jättefin!
Har sökt jobb för andra gången i mitt liv, jag har aldrig behövt söka jobben, de har liksom kommit till mig så jag är ganska bortskämd på den fronten. Vi får se om det blir ngt av det. Är ju en aning begränsad i mina jobbval pga av magen som inte pallar gående matraster och skräpmat.
Det går riktigt bra med Grande pållen! Han sköter sig bra, är jättefin att rida och mysig att hantera...
Däremot har han börjat testa mig var gränserna går, riktigt kul är han när han protesterar jag gillar ju hästar med attityd även om jag blir lite förbannad på honom just i det ögonblicket då han jävlas. Men när jag kliver ner efter avslutad ridtur och han tittar på mig under sin långa pannlugg så smälter jag !! SÖTAST!!

Fick en hint om min ålder (18 inte en dag äldre) igår när det kom ett brev från vägverket att det är dags att förnya mitt körkort!! Det var 10 (!) år sedan jag körde upp och klarade det på första försöket!! Jistanes!!

Annars så börjar det bli dags att börja packa och leta fram passen, för om tre dagar sticker vi söderut. Sen blir det 10 dagars stekande, varav lillebror och Anna är med 7 dagar. När vi kommer hem tar lillasyster min studenten (Hon har blivit stooooor flicka!!) och vi ska på studentskiva och gratta henne, slut på leken och in i vuxenlivet bara om det nu är ngt att gratta till? :)
Men nu ska jag kliva i målarstassen igen, sen rida och sen får vi se....
Solen skiner i alla fall, en bra början!

Gomorron gomorron!

Äntligen får man vakna till solsken, härligt härligt!!
Det är en vecka exakt tills vi vaknar på ett hotell i Magaluf bland blekfeta engelsmän, käkar stor frukost buffé och går ner till stranden. Det är ca 30° i Palma nu.... Mmmmm!!
Idag blir det målning, tandläkaren och födelsedagsfika för Strösslan.
Grande får vila idag, han var jätteduktig igår jättetrevlig att rida, hur mysig som helst att hålla på med och har ändå lite humör... Me like!!
Håller tummarna för hans kompis som ska på återbesök hos veterinären idag efter sin svåra operation.
NU är det faktiskt dags för frukost.

Ekorrhjulet

snurrar fortare än jag hinner med! och ändå får jag inget gjort, hur i hela helsefyr lyckas jag?
Sen vi kom hem har vi i alla fall hunnit tvätta ca 1 ton tvätt, lämna av grejer i förrådet i vinäs och hämtat hem alla sommarkläder, ngt som var brådis eftersom solen fått fnatt när vi kom hem.... MMmmmmmmm!!!
Bjudit alla 4 föräldrarna på souvasgryta hemma hos dem dvs en kväll hos mina och en kväll hos Eriks paranteser.
Fikat på vår kära Kaffestuga, varit i STHLM och svettats som tokar på Körslaget skrikit rösten tokhes när TEAM CANS vann hela skiten!!!! Dagen efter blivit gudmor åt lilla Vilda på hennes namngivnings cermoni, inte lika lyckat att i princip ha tappat rösten när man prata om sina faddergrejer... Lät som om jag var storkonsument av Whisky kan jag tilägga...
Sen blev det söndag och då sov vi mest, sen blev det vecka igen och dags att ta tag i saker och ting igen (ngt som jag ärligt talat inte riktigt vet om jag verkligen har gjort) Veckan spurtade förbi, lämnade en riktigt god nyhet som innebär att Erik lyckades flytta sitt eftertraktade läkarbesök från den 29:e då vi är i Palma, till senare vilket innebär att han kan åka samma dag som oss andra= JIPPIE!!!
Har hunnit klättra två ggr, den ena med katastrofalt resultat, igår gick det superbra och jag har träningsvärk.
Hälsat på en going till häst som skall motionera min otränade lekamen i sommar och hunnit rida ut en sväng i regn och hagel...
Har tagit tag i skojiga saker som att boka tandläkartid, bokat upp oss på en ny säng (VÄLBEHÖVLIGT!!) Fixa med jobb för sommaren osv osv.
Helgen kommer att innehålla lämning av takbox i Furudal, grillparty i det underbara vädret med klätterklubben, och i skogen med det 4 benta lurvot i bonäs, måla en stuga invändigt på sollerön.... och sen kommer det nog at vara måndag alldeles strax igen, och jag kommer att vara lika stressad av att inte veta vad jag ska hitta på fastän jag har MASSOR att göra...!
Bäst att skriva en lista!

Bilen är packad...

Imorgon kl 8 rullar vi hemåt.
Det ska bli 20 grader varmt hemma i helgen.... här blåser det och regnar.
Det ska bli skönt att komma hem.
Avslutningsfesten var sådär, mysigt men väldigt många som drack i överkant och mkt småtjafs och intriger.
Jag är less på sånt! Jag har i alla fall spelat Kubb i underkläderna i snö för första gången, det var kallt som attan, men vi fick många extra poäng! Snyggast var i alla fall Eriks kollega, han spelade i string och läderjacka... (!)

Idag fick jag en kasse med vin av chefen. För att vi stått ut med hans familj varje middag hela säsongen..
Två FIIIINA Amarone och en Bollinger....
Naaaam naaaaaam!!








Blogg nr 2 är uppdaterad...

Seså, gör som vi säger!!!!

Seså, gör som vi säger!!!!
Så röstar vi alla allt vi orkar ikväll!!!

Mitt arbetsfordon-en JetRanger

image46
Eftersom det inte går att lägga in bilderna på vanligt sätt så får jag posta dem i enskilda inlägg. Sorry!

iana på jobb

Gårdagens arbetspass

Vintern rinner iväg!

Snön rinner verkligen ner för fjällsluttningarna, vintern är officiellt över.....
Imorgon skulle det ha körts vattenslasket, en uppvisningstävling däe man klider över en stor bassäng med smältvatten på valfritt åkdon, det ställdes just in, ingen snö att bygga bassängen i....
Igår åkte jag och Erik uppför delar av norrområdets skidbackar med bilen, inte en snögnutta! Inga problem alls med sommardäck.... Hm, på väg hemåt blev vi invinkade av min gamla chef och min heliskichef på väg hem till den förstnämnde på party med hela familjen. Vi hängde med och blev kvar till 2 inatt.
Dagen har såhär långt börjat med ett besök av en Gordon Setter valp med husse, och slöande...

Ni som följt min blogg kanske har sett för längesen att jag gillar Malin Wollins blogg aka Fotbollsfrun.
Det gör jag inte längre. Jag kan inte rekommendera någon att läsa hennes blogg som har andra intressen än kärnfamiljen och gammeldags värderingar....
Sorry, hon gick i mina ögon från en kul krönikör till en mammafundamentalist!
Nu letar jag nya blogghjältar och det går sådär.


Ska nu sätta mig och försöka lägga in bilder IGEN!
Om nån har tips på en bloggportal som är användarvänlig även för oss med Mac så hojta gärna till! Blogg.se är en PC sida, punkt slut.