Studs, studs, studs!!

I huvudet hoppar och studsar jag just nu! Har lagom nervpirr inför lilla tävlingen i morgon...
Grande gick dessutom helt underbart superbra idag, så allt känns toppen!!
Är gräsänka och sitter i soffan och äter godis just nu, Erik är på Monsters of Mora och lyssnar på bra musik. 
Det verkade inte vara någon smart uppladdning inför tidig uppgång imorron bitti, så jag kör på Xbox istället, sen tidigt i säng inför tävlingen...
Natti!

fattie!

Idag är jag tjock, en riktig fattie!
Har klättrat för andra gången på mkt länge, kan säga såhär, tekniken sitter, jag är inte helt klen i musklerna, men fan vad tung min röv är!!
Nu är jag sju envis som synden, så jag klättrade rätt rejält ändå, avslutade med lite bouldering där jag verkligen brände det sista! Man kan sammanfatta det såhär, tangenterna gör ont att trycka på.
Imorgon kommer magen att göra lika ont eftersom en klätterkompis skulle visa sina kompisar en bra magövning. det kom han på när jag redan låg och gjorde situps, så jag fick vackert ställa upp! (vilket var välbehövligt)
Det blev den där när nån står över dig och du håller i den personens vader/hälar och sen puttar den ner benen som ska hållas raka och vända uppåt precis innan de tar i marken. 
Ab-killer! Nu känns det bra, när jag ska klättra upp på Grande på lördag kommer jag att få äta upp de orden.
Nu ska jag gå och smörja in mina ömmande tassar både fingrar och tår.

På hästfronten så är Grande superpigg och fräsch inför lördagen, nyklippt och ung på nytt verkar det som!
På kattfronten så gick det ganska bra hos veterinären, däremot trodde jag att han skulle dö när han aldrig ville vakna ur narkosen. Nästa gång blir det ännu lättare narkos, för det tog nästan ett dygn innan han var sig själv igen!
Stackars lille lurvtuss!! Två tänder fattigare blev han oxå...

Nu mot Helosansalvan.


None
Fighterface, jag??
Bilden är från förra hösten när vi var på Klätterverket i sthlm och klättrade...

I natt var jag i Cham!

None
På detta gudomliga ställe var jag inatt!
Chamonix, Grand Montets... jag längtar dit i massor!!
Massor av puder och sitta och luncha i bara understället, livet är bra gött då!
Jag skulle gärna göra verklighet av nattens drömmar och se till att åka dit en sväng efter nyår...

Men i nuet  och verkligheten så har jag nyss varit och klättrat lite, gick sådär... Väldigt svag och otränad, skäms på mig!!
I söndags var vi och hoppade Grande, gick superbra och jag är väldigt taggad för tävlingen på lördag. Dock mindre taggad för att kliva upp alldeles för tidigt.
I morgon blir det pusslande för att få ihop det, ska lyckas få en av mammas katter att fasta inför veterinärbesök kl 13 och den andra ska helst få mat. Tror att jag har löst det på ett smidigt sätt...
Nu längtar jag tills Den dåliga Vin Diesel filmen är slut och Scrubs börjar! 
Vin Diesel är väl bra (The Fast and the Furius te x!!) men denna film är bara blahablaha tycker jag...

Gosh vad jag längtar efter att åka skidor!!

Helgen...

Sitter och försöker äta frukost (mitt värsta mål på dagen, jag är för trött för att uppskatta det jag petar i mig)
Ska snart åka med Susanna mot Borlänge och Aubiose, här ska shoppas! he he!
Blir nog en vända på Kupolen oxå om jag känner oss rätt. Sen hoppar jag av på jobbet och gör ett kvällspass.
Hämtar upp Erik i orsa när jag slutar... 
I morgon börjar jag med at ta hand om mammas katter, sen ut till stallet och rasta Grande, sen hem och förbereda lite mat inför kvällen då vi ska på Stackmora SPA... Inte helt otrevligt,..
Söndag blir också fullspäckad dag med kanelbulle fika hos Elmer inplanerat, och sen var det plötsligt måndag igen!!
Trevlig helg allihop!

Dax igen!


Jodå, nu har Susanna fått för sig att vi ska ut och tävla igen!
Denna gång blir det i Rättvik, nerverna är redan utanpå. Att det ska vara så pirrigt att tävla någon annans häst!!??!!



Saker som man helst vill slippa del 1:

Glas som exploderar när man plockar ur diskstället och har förberett mat på bänken under!
Slänga 2 dl kantareller och en massa rivna morötter kul jul... NJA!



If I could fly!


Just när jag tillägnat blogg.se ett halvt inlägg om hur dåligt bilduppladdningen fungerar, då år det minsann blixtsnabbt och busenkelt att slänga in en bild! Typiskt va?

Ja ja, här är i alla fall en bild som Erik tog när jag hoppar runt på ängen. Klänningen är en Bud Sofia Andersson kreation, fantastiskt snygg!!

Ska jag tala om hur mkt knott det var och hur kalla mina tassar var mot det sylvassa gräset?
Nä, struntar i det...  tycker att det är en skön bild hur som helst!

På begäran...

Jajamän, här kommer en "på begäran" uppdatering och jag varnar på en gång! Den kommer att bli tråkig!
Inspiration saknas helt för att blogga, kanske borde byta portal, för det jag ruttnar mest på är att jag nästan aldrig kan lägga in några bilder pga sidan inte samarbetar vidare bra med Mac datorer. Skulle inte byta min underbara vita lilla Mac mot en PC för allt i världen, utan möjligen får jag byta portal då...
En annan sak som jag är tokless på är att min sida är så ful! Jag har aldrig orkat sätta mig in i hur man ändrar och gör den fin, så den får helt enkelt bara vara vit och tråkig, försöker att piffa upp den med färgstarka inlägg istället. 
Dagens inlägg är inte ett sådant, det är bara segt... 
Annars då?? 
Har just lekt nåldyna igen och nu är jag sådär lagom hurven och hungrig.. Fast det där med hungrig har jag åtgärdat sedan jag skrev den sista punkten, har nyss ätit en äggmacka och en keso/skink macka...
Helgen blev mer än en aning hektisk, men fick sin kulmen på lördagkvällen då jag och en hög tjejer nubblade oss igenom två flaskor rött och avslutade med att sänka min Bollinger (champagne) på 20 minuter. 
Sen dansade vi på (håll i er) Wasastugan (!) i alldeles för höga klackar ända tills de första tonerna av den obligatoriska tryckaren nådde oss. Då flydde vi som skotträdda chihuahuor...
Vaknade på söndagen med obönhörlig värk i fötterna och förmodad baksmälla. Jag förmodade fel till min stora lycka, men ägnade ändå söndagen till rent slappande.
Igår skjutsade jag mamma och Anders till Falun för att möta moster och hennes Anders, lastade dem + 200 kg bagage på tåget mot Arlanda och åkte sedan till Åsgatan och köpte en Sumo sushi till middag åt mig och Erik.
Tillbaka i Mora blev det lunch med Elmer och Svinto, fixande födelsedagspresent åt Hans, bokade veterinärtid åt mammas katt, insläpp av pållar, födelsedags fika med Hans, och alla andra, ut till vinäs och tände ett ljus för min kära lille Gollis som galopperade till Trapalanda för exakt tre år sedan (igår kväll) middags sushi och stup i säng... 
Därmed är jag tillbaka på dagens datum och har nyss ätit frukost.

Ska försöka att vara lite mer aktiv bloggmänniska den här veckan. 

/ianan


Reflektion

Har just insett vad mitt nästa inköp skall bli!
Två reflexvästar till bilen!! 
Vi har just passerat och hjälpt till vid en trafikolycka, utan personskador sån tur var. 
Men en bil med släp hade vobblat och släpet hamnat halvvägs ner i diket med bilen fastvikt tvärs över ena körfältet.
De syntes knappt alls! Galet läskigt att kliva ur bilen och veta att man inte syns överhuvudtaget för bilarna som passerar!
Så två reflexvästar inhandlas i morgon och läggs i bilen, och jag föreslår att ni alla gör detsamma....
Passar på att påminna alla om att det är hög tid att se till att lägga i reflexer i jackorna nu om ni inte redan gjort det!!
Var rädda om er i mörkret!



08:a??

Nja, kommer nog aldrig att känna mig hemma i den här stan, även fast jag börjar att trivas när jag väl är här!
Hittills har vi träffat doktorn i 15 minuter som sa att Eriks knä såg bra ut <check>
Hittat till skobutiken Zoe på söder, me like a lot!!! Mina gröna highheels fanns kvar, men bara ett par i stl 41. Ska kolla efter dem på Friis istället. De hade grymt mkt schyssta skor överhuvudtaget så ni bruttor som ska till männskobyn i helgen rekommenderar jag ett besök där! 
Istället för skor kom jag därifrån med en supersnygg väska från Friis, om sanningen ska fram så blev det två väskor eftersom de kostade 199 pix/st!! (en perfekt julklapp till mamma!)
Avslutade en skön dag igår med en trerätters på Sjögräs, (löjrom, rådjurssadel och citrontartelette) och en hel del gott rödvin. Ja, jag får vl erkänna att det slank ner några romdrinkar också... he he!!
Hade cheferna från hemavan som sällskap, riktigt trevlig kväll som slutade 03.00.

Idag har vi mest lallat runt och köpt små onödiga saker. Har hittat en massa skor, men konstigt nog inga kläder från mina vanliga favvo märken (Billabong, Roxy, osv...) eller, jo en Houdini hood på Addnature och en del Norröna kläder, men eftersom jag glömde mitt Platina Amex på hotell Sheraton så blev det ingen shopping...
(ja ironi...)

Nu lagar vi middag till våra snälla vänner som låter oss invadera deras hem, och som ni förstår så innebär vi för tillfället bara Erik. Alltså dax att ge snyggingen i köket ett handtag!!


Fotodag

Dagen blev faktiskt lyckad!!
Jag var nervös innan vi kom igång, det bara vimlade av fotografer och hästar överallt, och jag ville få allt att fungera.
Men det gjorde det!!
Är iofs ganska säker på att det inte blev en enda bra bild på mig, brukar bli så när jag försöker göra en massa saker samtidigt, ansiktet gör inte riktigt de uttryck som man tror att det gör. he he!!
Lyckad dag hur som helst!! Fick önskemål om mer sådana påhitt från fotograferna som var med, tror att tjejerna som var på andra sidan kameran hade en bra dag de med.

Idag står Estockholmo på agendan. Erik ska på återbesök på Sophia hemmet och se om hans knä har läkt som det ska, dessutom tänkte vi göra hyss med goda vänner och äta middag och dricka rom-drinkar på Sjögräs.
Jaaaayii!!

Flera undrar hur det gick på Ultuna med Helge lillpålle, kika på Susannas blogg som finns i mina länkar.
Allt gick bra, men hon sitter på hela storyn.

Jag hoppas på en toppen-vecka!! För både mig och er!

Dagens äventyr

var så tidigt imorse att jag nästan glömt bort det...
Var på magnetkamera undersökning av hjärnan, kan ju vara bra att kolla att man har en sådan ibland oxå. ha ha!
Nä, men allvarligt så är det ett steg i ledet att hitta orsaken till min plötsliga huvudvärk.
Många har sagt att det är så obehagligt att göra undersökningen, men eftersom jag inte har några klaustrofobiska tendenser och anser mig inte vara speciellt lätt stressad, så hade jag ett väldigt öppet sinne inför detta.

Rätt inställning kan jag säga, det var riktigt mysigt i undersökningslokalerna, det läskigaste var väl den skräniga skitmusiken som jag fick i hörlurarna (det brummar och tjuter väldigt inne i tunneln, så man vill ha lite avledande ljud) jag hade ju föredragit nån lugn och skön musik!
Jag fick en kanyl i handen som de sprutade kontrast i, no probs- har ju vanan inne efter de senaste årens åkommor.
Man får en larmknapp i handen, de kollar med jämna mellanrum att man mår bra därinne och man kan titta på personalen i en spegel ovanför huvudet. 
Jag frös ganska mycket, men det berodde på en fläkt i maskinen som tydligen gick att sänka en hel del, jag sa inte till för jag trodde att det tillhörde maskinen att det blåste så!! man är ju inte smartast alla gånger!

Så magnetkamera undersökning-check! Inga problem!



Det går inte!!

Att ladda upp bilder!! Blir så sur, vill visa en underbar bild på mig och Grande från Orsa som lillasyster har tagit.

Javäl. Sitter här och skulle göra massor av saker, men det blir nog inte nåt alls gjort eftersom jag kastade i mig middagen och nu har ont i magen som f-n!
Så varför kasta i sig maten? Jo, Erik hade bråttom iväg till klätterklubben när jag kom hem från stallet, så han skyndade sig att äta och då hängde ag liksom på utan att tänka mig för...
Dumskalle!!
Får väl ta en sväng med snabeldraken i morgon istället, resten fixar jag från soffläge.
I morgon em åker vi till Ultuna med Helge, håll alla tummar och tår för att hans tillfrisknande går åt rätt håll.
Ska övernatta hos lillebror och äta sushi!! Yum!!
Ska greppa virknålen nu och sen ta tag i lite mail skickande och sånt.


Plåster är bra!

Nä, inget besök hos farbror doktor! Plåster är jättebra!! Så de så!!
Däremot var jag hos tant tandläkare idag... (ja, nu är min tandis inte gammal alls, men tant tandläkare rimmar ju rätt bra på farbror doktor, eller?? 
Inget fel i min onda tand, borde gå över av sig själv, men däremot hittade hon en elak visdomstand, som växer framåt i stället för uppåt, kul va??
Den har redan börjat bråka, fast den inte ens vuxit fram! Lysande!
En snabb shoot med röntgenkameran senare hittade vi en till visdomstand.
Med andra ord: de närmsta åren kommer mina nedra visdomständer att kosta mig ca 2500 kr i avrättning och nerdrogning av livrädda lilla jag.
Så, 2500 kr, en förvirrad och knasig iana x 2 (av drogningen) och illamående i minst 2 dagar pga allt blod man sväljer när hålet efter tandfanskapet blöder (yummie!), stygn som spricker (jajamän, man måste skära upp för att få ur eländena!) hål som allt man äter en tid efteråt fastnar i...
VEM F_N UPPFANN VISDOMSTÄNDER EGENTLIGEN, VA????


Lite trevligare är att jag hann med en supertrevlig och lång eftermiddagsfika med Elmer, Jessica och Ki!
Allt mellan smått tjatter och ren politik avhandlades, jag fick en släng av åldersnoja. he he!!
Tack för ett par mysiga timmar tjejer!!!

Nu ska jag titta på Sjukhuset igen, UTAN skador på mig idag är planen, men med tanke på hur klantig jag är så lär jag väl trilla av soffan eller sätta en vindruva i halsen!!


Humor eller?

Är det humor eller bara jäkligt klantigt att skära sig rätt så djupt i fingret medan man tittar på "Sjukhuset"???
Mitt senaste skärsår har just läkt, jag är en dunderklant!!!!!
Det här tror jag är gränsfall för att sy... Jippie???
Nu har jag tejpat ihop såret med en massa plåster. Ska kolla när blödningen avstannat hur djupt det är på riktigt...
Nu ska jag äta mina chevré toast som jag höll på med när brödkniven skar både bröd och finger...

Sen får vi se om jag hälsar på pappa Gölén på ambulansen så får han säga vad han tror...
Jag som normalt klarar mig i alla lägen, hjärnskakning, armbrott, allt annat skit, besegrad av en brödkniv!!
Patetiskt....


Inte idag heller...

Den här "fantastiska" portalen vill inte ladda upp bilder från Mac, idag eller igår eller dagarna före det...
Hmpf!
Jag hade tänkt skriva nåt kul här, men det blev plötsligt korsdrag mellan öronen, så jag lägger ner.

Berättar spännande iakttagelse om min sambo istället.
Varje gång som jag tänker se något på TV , som inte intresserar herrn i fråga så sätter han igång att diska/ringer högljudda telefonsamtal sittande bredvid mig/ ställer sig framför TVn och kliar sig på magen med blicken långt borta...
Själv är han totalt omedveten om detta och jag brukar morra för mig själv och höja ljudet på TVn till alldeles för hög volym i ren protest. Det hjälper inte...
Den enda nackdelen med att bo trångt som vi (förutom de snålt tilltagna garderoberna då) he he he!!

Ja, värre kan man ha det!
Dags att kila ner till tvättstugan igen, dagens sysselsättning. Sen är det grupp på klätterklubben.
Ha en bra dag alla!!


Ny blogg i länklistan!! (som vanligt är det klipp och klistra som gäller)
dromdansaren.blogg.se

Jessicas fina hästblogg, mkt läsvärd!!