JAG BLIR GALEN

och det är bara första dagen...
Ska nog skaffa en lösenordsskyddad blogg NU

Ja se de snöar...

Det snöar lappvantar!!!!!!
-3 grader och 3 dm igår, det är för härligt!!! Förvisso inget att jämföra med tex Fernie där det kan komma ett par meter på ingen tid alls. Men jag är lycklig för att det snöar så mkt här och nu...
Undrar bara en sak: När man inte ser ngt och andas in snö för att det bokstavligt talat vräker ner, hur är det då på sådana ställen när det dumpar en meter på 3 timmar??? Kan man överhuvudtaget vara ute och åka skidor då?
Hade hur som en fantastisk åkdag igår där snön fluffade långt uppöver låren och leendena var konstanta... Livet var nästan för bra! Efter att dagsljuset lämnat oss åkte vi till stofjällsbadet och badade hot tubs och bastu. (nice!!) Fortsatte sedan vidare till restaurang Stella Polaris (en italiensk restaurant på 10:e våningen i ett torn) och åt en härlig middag. Sen ner och jobba på nattklubben...
Var en lugn kväll på jobbet, blir väl säkert mkt mer idag, och jag är JÄTTETRÖTT :( Ska åka någon timme på eftermiddagen idag innan jag börjar på matsalen och sen nattklubben.
Får snart mina nya Hendryxskidor och då blir det åka från liften öppnar tills den stänger, varje dag.. he he he!!
Fick ett par Norröna Lofoten byxor igår som jag tagit som betalning för lite jobb jag har gjort. Tyvärr så blev det fel färg och strl, så jag får vänta en vecka till på dem... Längtar! Världens skönaste byxor!!!!
Det blev färgen "blue jewel" tack för hjälpen Jessica och Elmer!!! De är de grå jag har hemma nu och de är ju supersnygga, men jag vill ha gladare färger tror jag. Blir ju snyggare på bild :)
Appropå bild så var det en dyngfull norrbagge igår som babblade om att han ville ha mig som modell, han hade en liten argentur som flera sportmärken använde (bla just Norröna) Tjena tjena...
Han var i alla fall inte dryg förrän precis vid stängning då jag var utanför och pratade med en kompis då han kommer fram, full så att han nästan dreglar och säger att "Jag har lust till å pule me dig"
Ni kan ju gissa vad det betyder???
Äckelpotta! Sa åt honom att vakta munlädret och gick in och gjorde kassan. Vad är det som får medelålders män att bete sig som dreglande äckelmonster när de blir en öl för mkt under västen (som förövrigt knapparna spänner på för att de har en sån ölmage) 
Eeeew! Lär få höra mer sånt ikväll... tyvärr...
Men jag gillar ändå mitt jobb, det är kul att titta på när folk skämmer ut sig på fyllan!
he he he

Hjärnan i oordning

Ligger i soffan med en pytteliten hjärnskakning, min första!
Gjorde en otroligt fånig liten vurpa i förrgår, fick lite ont i nacken, men inget farligt. Åkte skidor i Tärna igår, men ingenting fungerade, kass balans, trött och desorienterad.... Skulle hoppa lite klippor, men varje gång jag åkte mot kanten kändes det som om det var 50 meter ner istället för ynka 2-3 som det var i verkligheten.
Åkte hem till Hemavan och tog en afterski med cocacola. Svimmade nästan flera ggr och kunde inte sitta på barstolen, för jag tappade balansen hela tiden. Hem och la mig på soffan. 
Konstateras att min hjärna är lite shaky :)
Ja, någon gång ska väl vara den första...
Har tillbringat väldigt mkt tid framför datorn och läst om det vidriga som drabbat en familj i Mora....
Vem i hela helvete har ihjäl en 15 årig flicka på det viset???
Jag hoppas av hela mitt hjärta att de får fast personen som gjort detta och att vederbörande får det straff den förtjänar!!! (vilket han/hon inte kommer att få eftersom vi bor i ett land där dömda mördare har ett drägligare liv än våra stackars gamlingar som slitit ont ett helt liv)

Ska snart försöka jobba lite, men jag lovar att ta det jättelugnt! (vi har nästan inga gäster på hotellet) men man har ju inte råd att vara hemma... Förresten så är det inget större fel på mig.


Ja Ä INTE bittär!!

Herregud vad dryg man får vara va?
Har jobbat med fårskalle nr 1 idag igen och han säger åt mig att "Du får inte vara så bitter"
Fel nr 1: "Du FÅR inte" Vem i hela helsefyr är han att säga åt mig hur jag får och inte får vara??? Spärrpucko!!!!
Fel nr 2: "Bitter...." Hallå! När jag sagt vad jag tycker har jag sagt det med ett leende. att jag sen blir förbannad för att man säger att jag muckar gräl för att jag vänligt uttrycker min åsikt som är av annan mening är fårskallens...
Är man bitter då?
Till saken hör att jag blir småretad hela tiden för att jag alltid ler och är glad...
Å, den mannen måste ju ha världens största komplex för sin manlighet eller något. Jiiiiises!!
Javars. Gick i alla fall bra att jobba även om fårskallen lämnade disken (iofs inte mkt men han rör inte servisens disk) som de hade kvar från köket till mig. Jipie kayey motherf....!!
Nu har jag i alla fall slutat jobb nr 1 för idag och ska vila, äta och slappa innan jag börjar jobba i nattklubben kl 21.30 i kvälll... Lite trötter från igår.
Ursäkta att jag är gnällig, men jag kan i alla fall lova att jag inte är bitter! Bara trött på folk som inte kan ta att vi alla kan ha olika åsikter om saker och ting, och att det är naturligt att jag reagerar eftersom det troligen skulle påverka vår arbets situation väldigt negativt...
Men egentligen så är jag glad, flummig och trötter. fast mest av allt är jag hungrig!!
Puss på er från damen i snöyran!

Sparka kocken hårt på smalbenet!!


Förbannade arroganta rövhål!
Till roligare saker så ligger det mängder och åter mängder med snö i skogen!!
Åkte massor med skidor innan jag började jobba halv 4. Alla hjärtans dag alltså.... HM! Oromantiska iana AB...
Fick i alla fall höra att vi som jobbade på kvällen skulle äta och dricka tillsammans så fort vi stängde.
Tjenamors vad chefskocken sket i vad han lovat och gick hem tidigare. Vi kunde känna oss blåsta på den trevliga kvällen med andra ord. Delvis därför han är ett rövhål i min värld.
Slutade jobba, trött och hungrig som en åsna eller ngt, men ingen lust att gå hem, Erik spelade ju dessutom. Så jag gick ner på "lilla" och tog en Baileys. Där kunde min kväll ha slutat, men den slutade inte förrän efter ett stoooooort glas champagne och en "rallyklubba" shot. (kallar dem så efter so de smakar som dedära hallon/lakrits klubborna och lillebrors Anna kallade dem för rallyklubbor tror jag...)
Hur som så blev det senare och mer fuldans än tänkt från start.
Idag har jag jobbat konferens lunch, kockjävel var otrevlig som få idag också... Nu har han satt sin sista potatis!
De andra kockarna är helt underbara och supertrevliga! Bara den här fårskallen som skapar dålig stämning...
Åkte ner till Tärna och blev stucken  både lite här och där för att kolla om jag har nog mkt röda blodkroppar.
Det hade jag, men är sinnessjukt trött ändå, så de tog en snabbsänka oxå och den var normal den med. Så jag fick en läkartid om 2 veckor och åkte hem till Hemavan och köpte Rysk rot på hälsokostaffären som vi fått hit.
Nu finns både pizzeria, frisör och hälsokost. rena storstan! (sen att hälsokosten och frissan delar på en liten liten lokal är bara charmigt!!!)
Nu förundras jag över att Eriks telefon alltid får spatt när han försöker att ta sig en powernap?? Skumt!
Surar lite mer över att  jag nyss fått veta att ännu en i familjens bekanskapskrets drabbats av cancer...
Förbannade helvetes skitsjukdom!!! Det är orättvist och inget annat!!!
Ska virka klart ett pannband nu. Har några beställningar.
Puss på er!!

Snowroller

Pjäxgitarr
Söndagsklubben i Hemavan...
Dagens tema: Sällskapsresan 2-Snowroller
Vad jag gör? Spelar luftgitarr på mitt ben såklart...
Vad jag har druckit? Ngt gott, många, och en halva Möet...
Om vi hade kul? Gissa tre gånger...
Jag har nog aldrig haft så kul i så många timmar som jag hade i söndags!!!
Började segt här hemma, hade inga kläder fixade och var rätt så "off" överlag.
en halvtimme senare hade jag blåst och tuperat håret till 80 tals fluff, dragit upp byxorna till Camel toe varning med hjälp av Mickes skärp, (hade inget som inte var för långt)
Massakrerat en reflexväst till hårband mm och letat längst nere i necessären efter den blåaste av blåa ögonskuggor. 
Därefter sköt vi korken av en flaska skumpa och körde igång.
Ner på Centrumhuset och kletade på oss zinkpasta (Hökarängens Hetaste) och hittade där även en flaska med ovanligt god lakrits sprit...
Med den i högsta hugg hoppade tre av fyra i tjej järngänget in i en stackars ovetande killes lilla Golf och begärde skjuts till lilla Lappkastet. Där gjorde vi storslagen entré i den för kvällen uppskottade snöhögen utanför entré dörren, alla tre brudar i en pulka. Sen sparkade det loss, jag hade bla min kära chef att spela "Disco Infernal" tre (!) gånger!!! ha ha ha ha !!!!
Jag har nu insett att jag buggar bättre i pjäxor än i vanliga skor och att jag troligen inte kommer att festa så här hårt på väldigt länge igen...
Men för en gångs skull så var det värt det!!!
Nu ska jag städa lite efter mig och de två små grisarna (Erik och Micke) sen ta en dusch och springa upp till jobbet...
Idag ståtar Hemavan med regn, blåst och allmänt pissväder... Hoppas på snö, för annars riskerar den här säsongen att bli på tok för kort!
Håll till godo, om ni är snälla kanske jag bjuder på en bild på Erik i gul/orange neon fartdräkt + min Kari Traa underställströja imorgon... en syn för gudar, eller mina kära vänner ♥

En alldeles vanlig dag i Hemavan

En alldeles vanlig dag i Hemavan
Massa härliga vänner, sol, snö... Livet är sköööönt!!
Jag är tvåa från höger. Mina nya skidkläder, vad tycks?

Ska dock ha andra byxor, vilken färg?
Kolla på den här länken och kolla vilken färg ni tycker!!!

www.norrona.no Gå in på freeride och sen på "lofoten Gore-tex Pro bukse herre"

tyvärr så är ju inte Blogg mac användar vänligt, så det fungerar inte att länka direkt, men skulle uppskatta jättemkt om nån ville kika och ge synpunkt! Är helt rådvill!!! Blå kanske??


Inlåst flicka...

Japp! Killarna har manlig killkväll, ngt som de tydligen kom på att de skulle ha omkring kl 1 i natt efter åtskilliga öl...
Troligen bara för att vi tjejer tog över showen igår när vi satt på centrum och käkade tacos och snackade banan... Sen sökte vi inspiration till helgens snowrollerfest. Givetvis genom att se på Snowroller, avslutade kvällen med guitar hero, ngt som aldrig riktigt blivit min grej... Men vi hade förbaskat kul!!
Idag har jag äntligen lyckats ta mig ut och stå på skidorna lite-ÄNTLIGEN!! Trodde att förkyldningen aldrig skulle släppa sitt envetna grepp... Har åkt i vindpackad snö blandat med isfläckar och väldigt nära på att bränna rakt in i en stor klippa. Fastnade liksom i ett spår.
Sen hem och slappa lite, gjorde klart Eriks snygga pannband i Jamaicas färger, med bergstoppar på. Kanske kommer nån bild framöver.
Lagade mat till killarna med Grease på TV i bakgrunden, kyckling i teriyakisås med råstekt potatis... Strax innan maten var klar trillar grabbgänget in, två av dem fastnar omedelbart framför filmen och höjer ljudet... 
Manlig grabbkväll??? ja ja. Nu har vi ätit och jag har flytt in på vårt rum, tänkte låta dem vara grabbiga och manliga i fred, sen vetefan hur manliga de är, men men.
Har äntligen fått veta att min älskade mascara är på väg upp oxå! Hurra!!
Det är alltså fortfarande den magiska Diorshow by Dior, Blackout! Det hade hänt nåt mysko med den så den var alldeles kletig och klumpig, därför ska jag få en ny, men de hade inga hemma, men nu ska jag snart ÄNTLIGEN få mina Bambi ögonfransar igen! ha ha ha!!
Nu ska jag se om det blev några bilder tagna av dagens skidåkning??
Om jag hittar nåt kul i kameran kanske det återfinns här inom kort..


Istället för en blomma....

Tänkte sätta mig och skriva en liten reseberättelse från Chamonix. Men kom på att våran dator lessnat ihop eftersom vi packat en överfull med bilder och musik... Så det får bli när jag kan lägga med lite bilder. Så istället slänger jag ihop en liten lista som jag ärligt stulit av Elmer. (såg just att Myris oxå hade den) ha ha 

Håll till godo.

 

1. När gick du upp?

Vaknade 9.10, gick upp nu (11.00) Jag är sjuuuk och då får man göra så!

2. Diamanter eller pärlor?
Varför behöva välja?
3. Senaste filmen du såg på bio?

Sista Pirates filmen tror jag.

4. Favorit-TV- program?

Sex and the City, Scrubs, Hem till Gården och Sjunde Himlen. Vilka jag följer? Inga, vi har ingen TV antenn här...

5. Vad åt du till frukost?

Pinade i mig en smörgås med vindelrökt skinka och juice, ska ta en kopp thé nu...

6. Vad är ditt mellannamn? 
Eva Lisa

7. Vad är din favoritmat?

Det varierar väldigt! Fisk som röding eller bäcköring, med färskpotatis, fast just nu skulle jag inte tacka nej till Sushi! Är nog en fiskdag idag!

8. Vilken mat gillar du inte?

Inälvor och blodpudding. 

9. Vilken är din favorit-CD för tillfället?

Takidas nya tror jag...

10. Vilken bil kör du?

Svart Subaru Forester
11. Favoritmacka?

Bessy's taco baguette (behöver inte ändra här, håller med Elmer!!)

12. Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?

Falskhet, missunnsamhet

13. Om du fick åka vart du ville på semester? 

Resa runt i Sydamerika, speciellt Chile, Vietnam, Thailand, Norra ishavet, Alaska, Canada, listan kan göras lång...

14. Favoritklädmärke? 
Norröna, Billabong

15. Var vill du dra dig tillbaka?

Ensam i en mysig soffa...

16. Favorittid på dagen? 
Beror på vad som händer!!!

17. Var är du född? 
Mora BB
18. Vilken är din favoritsport att se på?

Extremsport
19. Coca Cola eller Fanta?

Cola!!

20. Fotboll eller ishockey? 
Ishockey, alla gånger!!
21. Är du en morgon människa eller nattuggla? 
Beror på hur jag jobbat.

22. Pedikyr eller manikyr? 
Manikyr

23. Några spännande nyheter att berätta för oss?

Önskar att jag kunde berätta ngt kul

24. Vad ville du bli när du var liten? 
Stridspilot eller elit hoppryttare

25. Bästa barndomsminnet? 

På sommaren när man sprang runt barfota och skuttade på hoppslangen (en gammal traktor innerslang)
26. Varit i Afrika? 
Nix...

27. Nånsin rullat in nån i toapapper?

En bil, sen började det att regna och sen frös det på natten... Ooooops :)
28. Varit med om en bilolycka?

Tyvärr! Det mest bisarra är att personen som körde på mig så jag fick whiplash höll på att köra på mig igen en mån senare... Tror att hon har nåt agg mot mig??

29. Favoritdag i veckan? 
Beror på vädret...
30. Favoritrestaurant? 

Hemma: Hörnet, Här: Stella el Fleetwood.

31. Favoritblommor?

YNGVE!
32.Favorit-snabbmatsrestaurant? 
Frasses...

33. Äger du en cykel?

Ja, om jag använder den ofta? eeeh. Nä.

34. Vem fick du senaste mailet från?  
Arbetsförmedlingen

35. På vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? 
Hallå? Kredit? Ser jag ut som Paris Hilton eller?
36. Läggdags?

Igår 22, i helgen 04.00

37. Senaste personen du delade en middag med?

Erik och Micke
38. Vad lyssnar du till just nu?

Erik och Micke som sitter och småpratar

39. Favoritfärg? 
Många, mest isblått!!
40. Hur många tatueringar har du? 
2, än så länge!

 

Ha en underbar dag allihop!!



Curly Sue

Just den låten- Curly Sue med Takida går om och om igen i min iPod!
Den är så fantastisk!! 
Annars är det en slö och skön dag, ska upp på jobbet och ha lite vinprovning och sen servera i kväll.
Inget jobb på nattklubben idag, skönt. Det är kul att jobba med fyllskallar i lagom dos, men inte alla kvällar...
Det snöar igen. Härligt!! Just nu sitter jag faktiskt ändå med lite hemlängtan. Inte alls efter Mora, utan efter de lååååånga fikastunderna på kaffestugan med Elmer och Myran, eller att strosa runt på gågatan och köpa små onödiga saker och sen låtsas att vi skäms över det. 
Jag längtar efter att mysa hemma hos Mia, Hans och Vilda me den kopp thé. 
Ändå finns det ingen chans att jag frivilligt skulle lämna Hemavan just nu, jag är hemma här... 
och de där sakerna som man längtar efter, de är så lätta att ta förgivna om man inte får längta efter dem ibland