Stavningskontroll....

Är totalt överflödigt kl halv 4 på morgonen, så därför får ni se mitt inlägg som en rebus och lista ut vilka bokstäver som saknas och eller hamnat på fel plats...
Natti natti

Mitt i natta!

Klockan är mycket tidig morgon, sitter på Arlanda och försöker få timmarna att gå...
Har landat för cirkus två timmar sedan och tåget går åtta... Har hunnit inse att det är ISKALLT här!!
Har haft en kalashärlig vecka med massor av klättring, god mat och gott vin! Sol och bad har det varit sämre med, eller vi har helt enkelt inte haft t id eftersom det fanns så mkt häftig klättring att utforska och då har vi inte på långa vägar hunnit kika på allt som vi skulle viljat!
Vi började med närbelägen klättring i Sestrét som ligger 3 km utanför Valdemossa, har även varit på massa fler ställen som jag i mitt mittinatten yra tillstånd inte minns namnen på, men det har varit väldans nice!
Badade i morse eller igår morse blir det väl nu... i Magaluf där vi bodde, havet påminde mest om Svens temperatur i mitten av juni, men det var hur skönt som helt ändå!
Annars kan jag väl inte riktigt rekommendera någon vettig varelse att besöka Magaluf, eller i varje fall inte bo där!
Hela byn är invaderad av engelsmän! och de är fan inte kloka någonstans.... Vi bodde i en "lugn" del på ett lugnt hotell. Jag kan säga att det var High Chaparall 24-7!antalet rödbrända eller blåvita blekfeta eller spinkiga nakna kroppar som vi ofrivilligt fått se är garanterat fler än 20! Minst 4 peroner har kännt sig manade att göra en "helikopter" inför oss under våra härliga middagar på balkongen. Jag trodde även att talande uttryck som "ööööööööööööööh!!!" hade sin härkomst från Älvdalen, men det verkar även vara poppis i England, speciellt efter en rejäl krogrunda i Magaluf/Palmanova... Mot mitten på veckan åkte patrasket hem till england och vi fick sova hela 3 nätter utan vansinniga efterfester. Det jag är mest förundrad över för tillfället är att ingen trillade ner från balkongerna????
men vi har ju inte varit där för att vara i Magaluf, utan för att det har varit en lämplig utgångspunkt för våra äventyr i två små Pegueoter (hur fan bilmärket stavas mitt i natten orkar jag inte engagera mig i) kors och tvärs över ön, samt en och annan förvirrad tur i Palmas centralare delar (jaix!) Märk väl att jag har kört omkring en vecka på Mallis efter att ha tillbringat de senaste 6 månaderna i hemavan som njuter av total avsaknad av både rondeller och trafikljus... men det har gått bra.
Sitter nu och morrar lite över den minskade bekvämligheten på Arlanda. Alla bekväma stolar eller soffor är borta, de spelar hög musik i SkyCity och det finns InGENSTANS att ens sitta och äta mat man fått springa ner till terminal 2 ( 7 eleven) och handla. För tillfället ligger mina reskompisar och sussar på kalla hårda golvet med diverse repsäckar och ryggsäckar fulla med selar och slingpar som huvudkudde. Skönt? har inte orkat prova utan tror fortfarande att det finns en LITEN chans att folket i den närmsta soffan går därifrån. Jag har lämnat stadiet övertött för längesen och inser att om jag inte somnar på tåget hem så kan jag lika gärna vara vaken till i kväll ( dvs 36 timmar) men men, man är väl ung och pigg eller nåt åt det hållet???
Undrar om jag ska knöla mig ner mellan tjejerna i sällskapet som sussar gott på vår crashpad eller om jag ska leta på en pinnstol och kura i hop mig på och läsa en stund???
Fan, nu blev jag hungrig oxå.

hasta luego

Arlanda...

Sitter just nu och väntar på att få checka in bagaget, ska gå och väal till oss några Euro oxå...
Såklart skiner solen som en tok när man lämnar Sverige...
men men...
"I´m leaving on a jetplane...." janis Joplins version är underbar, kommer att laddas till min Ipod så fort jag införskaffat en (samt en dator ;)
Ha det toppen i sverige, för nu smiter jag en stund!

100 ml i en plastpåse

Man ska alltså få ner alla vätskor mm som man vill ha i handbagage i 100 ml flaskor och allt ska få rum i en 1 liters plastpåse. JAg införskaffade två genomskinliga 100 ml shampo flaskor och en burk att ha mina järntabletter i idag. Skulle behöva en burk till hudkrämen oxå, men kunde inte hitta någon bra. Eftersom jag avskyr att släpa på för mkt packning när jag är ute och far, så vill jag minimera bagaget så mkt det går. Men hur lätt är det med alla klättergrejer? Jag har packat ur en massa linnen och sånt, men nu kan jag fan inte ta ut mer, då har jkag inget att ha på mig. Så det får bli en fullpackad ryggsäck, men det är å andra sidan en 40 liters rygga, så det är ju inte så mkt...
Den blev ialla fall mindra sprängfylld efter imna 4 ompacningar :)
Idag har jag först haft en lååång sovmorgon, sen låg jag i brorsan och Annas bäddsoffa och åt jordgubbar till frukost och en macka. Vid två gick vi ner på stan och sprang omkring i affärer, åt en sen lunch och handlade lite smått och gott. Hm... Kom just på att jag ätit helt åt skogen fel idag, jättedumt med tanke på att det blir en lång dag i morgon och jag vill att magen min ska uppföra sig!
Ska snart gå ner och ta mig når att gnaga på, eller så ska jag o Jox åka och handla mat. Börjar bli dax för middag. Anna är på middag med hennes jobb...
Nu sitter min lillebror och morrar och visslar samtidigt, kan inte vara ett bra tecken. Ska se till att mata honom!

Adios

På väg igen...

Hemma från Hemavan, mitt 2:a hem och har varit hemma i knappt en vecka, hunnit : fira Strösslas 21.a födelsedag, varit på Vasa och kännt mig som en kvarleva från stenåldern, konstaterat att ALLA i byn är gravida och skaffar barn... varit på en supertrist fotografering, le vackert........det är ju svårt???? inte! Vad hände med kreativiteten?
Insett att jag klätt mig snyggare i mina underställ hela vintern än det nuvarande modet... (sorry, men "leggins" är 2007 vad Skipants var 1987.. I alla fall så tycker jag det.
Klättrat typ varje dag sen vi kom hem i ett patetiskt försök att komma i lite form inför en veckas klättring på Mallorca.
Idag sitter jag hemma hos Lillebror och Snigel och förpestar deras liv och är avundsjuk pöå Jox som köpt sig en superhäftig mac iBook idag... VILL OXÅ HA!!!!
Är hos dem i uppsala och stannar här tills på Onsdag då jag åker till Arlanda med Jocke då han åker dit för att jobba... (min lillebror jobbar på Arlanda) Idag har jag och Annapanna Sniglus som bott hos mig två nätter åkt med mina föräldrar hit via ett besök på IKEA som förvisso var betydligt mindre galet än när jag och mamma vistas i dessa varuhus, men tillräckligt dyrt ändå! Sansade mig i alla fall något och handlade två nya kuddar, tre mini kaktusar som ska stå i köket (har de perfekta krukoprna -TROR jag :) En present till Erik som han hittade där på vår senaste vansinnes shopping. En till necessär eftersom min är så sjukt stor, (man behöver inte en så stor necässär), och sist men inte minst- Älg makaroner!
Nu ska jag umgås lite med dampanna och DatanördJox! Tvinga dem att skjutsa mig någonstans där man kan handla naturgodis kanske eftersom jag är toksåld på japanMix... GOTT GOTT

En annan dag...
Puss

Snart bär det iväg...

hemåt.
Har städat och gjort klart allt på skidskolan inför nästa säsong. Nu väntar 2 dagars arbete med en konferens, sen åker vi hem på lördag eller söndag.
Men först en heladg med helikopter om vädergudarna vill oss väl!
Just nu är de inte alls på vår sida, det regnar och är allmänt skruttväder!
Nu ska jag fara hem till vårt lilla rum och börja packa och tvätta lite. Har kommit fram till att det bästa är att ha en tvättid bokad tills vi kommer hem, men lite rent vill man ändå ha.
Sen ska vi tydligen byta frys oxå, *suck*  här ska man betala för sig OCH fixa allt som hyresvärdarna inte har lust att ordna! Ska bli skönt att komma hem.
Kom just ihåg att jag ska valla mina älsklingsskidor inf. sommaren oxå. ett tjockt lager fet valla mår Janis x2 bra av :)
Men nu, hem.
Tjing!

Hemlängtan

Nu är det inte långt kvar! Om 12 dagar åker vi hem. det ska faktiskt bli jätteskönt, jag är "färdig" med den här säsongen. Dessutom är vädret jättetrist! Nu lyser nästan solen och det är det bästa vädret vi haft på länge, ska kanske tillägga att det låser så mkt att liftarna i högzon har stängt...
Det är utan tvekan det sämsta aprilväder som jag någonsin varit med om!
Idag har jag bara jobbat 3 timmar, det känns helt ok eftersom jag jobbade 210 timmar i April...
Skönt....
Nu ska jag bara leta reda på telefon nr till ett företag som tillverkar hjälmar, Erik har köpt en hjälm, så var det nåt knas med gängen till en skruv där man skruvar fast skärmen på den, och det skulle jag vara en snäll flickvän och fixa åt honom tills han kom in från sin lektion för att han skulle bli glad. Nu bar det sig inte bättre än att hela skiten gick sönder (skruvade i en skruv ett halvt varv för att gängen skulle fixa till sig, men skruven fastnade och det som sitter bakom lossnade så nu sitter skruven fast och går inte på viollkorsvis att få bort)
Nu är ju Erik världens snällaste och blev inte det minsta arg, jag har sagt att om jag inte lyckas fixa det så köper jag en ny åt honom, men det är ju så surt!! Så jag tror att jag ska sluta att försöka göra snälla saker :)

Morrf, ¨såg just att jag måste skicka lite fakturor oxå, men det gör jag imorgon när det är vardag.
Ska nog fara hemåt och tracka min kära vän som är mer än lovligt full :) hårt party igår, hon stod ute i tshirt och gjorde nån snygg dans när jag for till jobbet imorse. ha ha ha ha!

Kan inte släppa tanken på att jag snart får lägga mig på vår underbara soffa och titta på film och ha fler kanaler än SVT 1 och 2, umgås med Johan och Linda, Emelie och Joel och alla andra underbara vänner därhemma, jag har saknat alla massor den senaste tiden, men det var ju oxå faktiskt 5,5 månader sen jag träffade alla!
Vi är hemma och landar i en vecka innan vi sticker till mallis i en vecka. Alldeles lagom.
Sen ska jag se till att det blir nån ordning på min mage kosta vad det kosta vill! Jag är less på att planera mitt liv efter hur magen beter sig, jag kan inte äta när jag vill eftersom jag måste ha en toalett inom ½ timme efter jag ätit. Sen de vidriga magsmärtorna jag får ibland helt oförberedd  är ju inte heller kul. Eftersom jag bestämde mig i november när det blev klart med jobb och så att magen inte ska få hindra mig i vinter så har jag även fått magkatarr pga att jag inte kunnat äta normalt och jobbat mycket.


Idag är jag ändå glad, dagarna går fort och solen skiner nästan!

Ha en bra dag alla!