The Grande!

The greatest! Jisses vad fin han var igår!!! Satt och arbetade honom i skogen och bara flinade för att han var så trevlig at rida. Lös och fin i bogarna, klev under sig rejält och super pigg!!
Bilden är från i förrgår då vi var ute i spöregnet och badade. Halvvägs till tjärnen brakade det loss och himlen öppnade sig. Vi fortsatte med planerad rutt, och blev dyngsura... minst sagt. Kunde vrida ur kläderna när vi kom hem till stallet igen.
Nu ska jag åka och jobba och samtidigt fortsätta budgivning på mina gamla skidor. Har två intresserade som kastade sig in i budgivning sent igår kväll. Spännande!! Det avslutas kl 12 idag för jag orkar inte hålla på längre med det, så vi får se vart skidorna tar vägen :)
Ha en härlig dag!!

Note to myself:

Inte spontandricka stora mängder vin utan att ha riktig medicin hemma! (cocacola) lite mat hade inte heller varit fel!
Jag drog med lillasyster ut på tok, jag var toket...
Otroligt oplanerat! Kvällen avslutades med att jag prompt skulle bada, Erik och lillasyster skrattar åt mig när jag leker sjölejon...

Nu får ni inte veta mer om mina bravader... 
Det jobbiga är att jag (som i stort sett aldrig dricker) laddat för att göra ett undantag nästa helg när lillebror äntrar byn och vi ska se Woodpjucks... 
Shit! Då ska jag ha cola hemma, det är en sak som är säker!!

Bäst av de bästa!!

Hemliga recept borde väl hållas just hemliga kan man tycka.
Men det här är för bra för att hålla för sig själv!!
Denna kombination blir härligt syrlig, en riktig törstsläckare som 
kan få en att inbilla sig att man ligger  under en vajande palm på Hawaii...
Blanda passionsfrukt juice, och tranbärsjuice 50/50, pressa i en skvätt lime.
Klart (eller spetsa med valfritt tillbehör ;)

Fräschast av de fräscha i sommarvärmen som ÄNTLIGEN hittat hit för mer än tre dagar som det verkar...


Huvudet på ett skaft?

Japp, min skalle hotade med att explodera imorse... Kl 14 fick jag bukt med eländet efter en smärtfylld morgon med en massa diklofenac knaprande... Jag tror banne mig att jag har gått och blivit migrän människa! Fy faaan i så fall om detta kommer tillbaka, flimmer framför ögonen och en helvetisk huvudvärk.
När jag tagit mig upp på benen, så åkte jag till pållen och körde ett dressyr pass, gick riktigt bra! Sen drog jag och Susanna till orsa, där Susanna tog över stafettpinnen i migrän, så jag skjutsade hem damen, väntar nu på att höra av min älskade sambo och höra om han J ska ha skjuts hem eller inte...
I morgon jobb på Tland igen. Skönt att jobba!!
Fick mail från ett av helikopter företagen idag oxå, de var nöjda och vill att jag ska jobba med dem igen!! 
Jippie!!
Nu vill jag sussa, ska ju upp tidigt i morgon.

Eriks nya älskling <3

Detta kramdjur ville Erik ersätta mig med, men han insåg att jag är billigare att mata :)

Gu va jag uppdaterar dåligt!

Hrm, vad har nu hänt sen sist?
Äsch! Jag tar sen lördagen och så får det vara bra så!
Lördag.... Björnparken med tre goda vänner och vår guddotter. Himla mysig dag i spöregn, vi hade jättekul i alla fall och Erik ville helst ha med en tiger hem att krama på!
På kvällskvisten åkte vi till Wasastugan och smaskade i oss en massa gott grillat och fick urusel service, men men, god mat!
J anslöt där och vi förflyttade oss hem till honom där minstingen i gänget rockade till Mustach och pojkarna drack öl och fin wirre, jag  smakade pyttelite (1 cl) på min älsklings whisky highland Park 16 år.... MMmmmmm!!!!
Kvällen belev sen och jag tänkte åka hem då P ramlar in och det blev riktig fart i galoscherna. I totalt nyktert tillstånd skrattade jag så jag grät åt hans och Eriks upptåg-jäkla dårar!!
Men när vi fortsatte in på moras nya "inneställe" tog kvällen slut för min del, 80 kr fattigare och lätt sur åkte jag hem till min härliga godisskål i två tim innan jag åkte ner och hämtade hem 2 av 3 fyllon. Den tredje hade visst supits bort... Nä, så illa var det väl inte, men det hade inte förvånat mig :)
Söndag, det var ju igår det, vad f-n gjorde jag då då?? Hm???
Jo, vi slappade hemma  pyamas större delen av dagen (skööööööönt!!) Innan H & V kom och väckte oss ur söndags dvalan och vi åkte på maxi för att proviantera inför en liten grill tillställning.
Det blev en riktigt mysig kväll med många skratt och myggbett.
Idag, började dagen med att Tvn sa poff och vek in tofflorna för gott. Kul jul...
Åkte ner på mora en sväng (total tid i bil dit och hem ca 40 min, normalt 10) och sen ut till stallet.
Grande och Helge hade varit riktigt mopsiga igår med sin stackars matte. Men idag var de riktigt trevliga kusar!! 
Däremot ser Grandes fötter ut som fan, hoppas att hovslagaren har haft semester klart snart!! (han glömde att upplysa om att han skulle på semester när Susanna ringde och skulle boka tid) så båda pojkarna har tassar som ser ut som fan tyvärr. Men jag är ju van med min gamla pålles katastrof hovar, dessa killar har betydligt bättre hovkvalité och det är egentligen ingen fara, men man är ju som man är, allt ska vara perfekt!

Ja ja, i kväll har vi varit i sälen en sväng med Susanna och hennes karl och tittat på team Cans med världens röjigaste publik (not) det liknade faktiskt mer än spelning med KG Ståbis eller liknande än en hårdrocks kör...
Ja, Team Cans var hur som helst jättebra -som vanligt!! Vi avslutade sälen vändan med att gosa med en superfin kungspudel och sen klämma en pizza hos en störtskön pizzabagare och därpå en glass. 

Nu har vi kommit hem och längtar efter en fungerande TV, så typiskt!! Jag vill ju inte ens ha en platt TV, men va fan, har gammel Tvn dött så har den ju. Skulle vilja se minen om vi försöker lämna in den för reparation... tssss!
Ska undersöka vad man ska ha för nån Tv nu....


Nedrans oxå!

Jag börjar blir förkyld!  Halsen svider, huvudet värker,  jag nyser hela tiden och näsan är täppt ( i alla fall den ena näsborren)
Har blivit lite stimulerad de sista fyra dagarna + i morgon och det är skönt! Skönt att slita sig trött!!
Nackdelen är att idag är jag alldeles för klubbad för att rida Grande sötisen. 
Inte bra alls!!
Jag tror att jag lämnar gnället därhän och återkommer när jag har ngt roligare att skriva om.

Kändisar yra stackars...

JOMÄNVISST!
Jag har fnatt på serien "En fyra för tre" den går för fulla muggar så fort vi är hemma.
Sista dagarna har jag egentligen inte haft så speciellt mkt för mig, har kollat med Magnus på Red Hot Tattoo ang mina gaddningar, fikat med Jessica, sett kändisar som Joakim Cans mfl (han och Sabri var de enda jag kände igen) spela fotboll mot Orsas gamla A lag. Riktigt underhållande faktiskt! Sen blev det lite yrande med Eriks föräldrar och Eriks brorsdotter, och lite lyssnade på Team Cans.
Riktigt trevlig kväll faktiskt, men lite väl mkt folk för min del dvs folk som Erik känner, tre steg framåt sen stopp och prata, och tre stag framåt igen och stopp osv osv!
Ja,ja sen kom ett sms från min stackars hästägare oxå som var på väg till akuten (!) Stackars stackars! Nu fick jag nyss veta att hon är ok och på väg hem, skönt att höra! Hur som helst så har jag tillbringat dagen så här långt i stallet med att sköta om båda vilddjuren. De var en aning bananas båda två knasbollarna... (fniss!)
Hämtade sen lite hö och havre till hästägarens vilda protester (KAN SJÄLV, även om jag ligger på sjukhus!) Värre än mig tom! ha ha ha!
Nu sitter jag och myser och Erik tar en tupplur, sen ska vi på Dalhalla och titta på Rhapsody in Rock. Ska bli riktigt trevligt!!
Återkommer med en rapport om besöket på Dalhalla. Ha en trevlig kväll!!


Gaddar!

Sitter hemma och letar bilder till min nästa tatuering. Det går inte helt bra kan jag säga...
Det lutar åt att tatueraren ska få rita upp den så får vi ändra tills jag är nöjd helt enkelt. 
Men mitt i letandet fick jag en fix idé som jag inte kunnat släppa på två timmar nu. Jag är ju lite less på min gadd på ryggen, den är fin och så men lite tråkig utan skuggor och så. 
Jag hade faktiskt kunnat tänka mig att göra den lite större oxå, kanske byta motiv helt...
Det jag har går inte att förstora på ett snyggat sätt så jag funderar även på att se vad man skulle kunna göra i cover up av den. I så fall ska den "bakas in" i befintlig gadd, tycker att cover ups med det gamla motivet som lyser igenom är otroligt fult och en nödlösning om man tatuerat något man VERKLIGEN ångrar (typ ett hakkors ;)
Så nu har jag helt enkelt ångest för hur jag ska göra! Ska fräscha upp mina älskade snöflingor på foten oxå, de har bleknat lite. Men är ju galet sugen på att göra nästa projekt OCH eventuellt göra en cover på ryggen...
I vilken ordning ska jag ta det egentligen? Dagens i lands problem!

Om jag inte kommit på det här med cover up på ryggen (att ändra den har jag funderat på ganska länge) hade jag nog gjort det nya projektet först, problem solved kan tyckas. Men här kommer kruxet!
Om jag nu ska göra om rygg gadden, tror jag att det ska vara motivet som jag tänkt mig till nya projektet... eftersom jag tror att det gör sig väldigt snygg större format!
Tricky! 
Ni som vet vad jag funderat på som ny tatuering får hemskt gärna komma med idéer här. Jag berättar gärna för er som jag känner vad jag tänkt mig, men vill inte skriva ut det eftersom den här idén är ngt lite ovanligare, som man inte ser på var och varannan. Jag vill inte inspirera andra att göra likadant genom att skriva det för min ENORMA (ha ha ha!!) publik på bloggen.
Seså, jag är supersugen på att få nålen i huden, hjälp mig!!


Snyggast!

Kastar in en bild, fick det äntligen att fungera...
Den här tog jag i onsdags kväll när vi tog en spontan runda med bilen längs sjön.
Inte så svårt att förstå vad jag ser i den här mannen va? he he he!


Militant morsa!

http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article2822997.ab

Ja, som sagt så verkar blogg.se vara mac fientliga, så det blir att kopiera och klistra in för er. Sorry, men faktiskt inte mitt fel!

Malin Wollin har gjort det igen, hon skriver i sin krönika att det är befriande (!) när andras ungar skriker på te x tåget, för då vet man att ens egna ungar inte är de enda som lever om...
Här kommer en barnlös människas synpunkt:
JAG VILL INTE HÖRA SKRIKANDE BARN varesig på tåg, flyg, butiker, caféer, restauranger eller någonstans där jag inte själv valt det!!
Jag har full förståelse för spädisar och mindre barn som inte vet bättre, eller barn med onda öron etc på flygplan. Men bortskämda och ouppfostrade små monster ska fan inte få förstöra min resa/middag,-vad det än må vara! 
Barn har rättighet att få var med och ta plats, men vuxna människor som inte är "barnmänniskor" då?? Har de (vi) inga rättigheter såsom te x att få sitta och njuta av en god middag som man betalt dyra pengar för utan att ha springande barn runt bordet eller bevittna morotspuré kletas över hela bordet intill??
Å, en god vän som är mamma är en av mina idoler, hon brukar säga att det enda barn hon gillar är hennes eget. :)
Klar överdrift, men ibland är det verkligen så jag känner, och militanta morsor som Malin Wollin, får mig att bli en radikal antibarn-människa.
(Förutom de få barn som jag verkligen tycker om såklart!! inga regler utan undantag)

Dagens schema

Vakna till och bli på bra humör...(jag fattar verkligen inte varför jag är så sur när jag vaknar??? Stackars Erik!)
Åka till Sollerön och umgås med Mia och Vilda
Till Vinäs och titta på bilder från igår (Helvetesfallet och Storstupet, ska lägga upp bilder här när bloggen är mer samarbetsvillig)
Ut med Grande på nya äventyr (lite galopparbete tror jag tamejtusan)
Fika med Jessica... (när hon slutat jobbet)

Återkommer kanske med en rapport av dagen i kväll...
Vill ut och klättra oxå!! När finns tid till det??? Kanske i morgon.
Såg vädret på TV4 förresten, JIPPIE!! Heeeeeela tre dagars sommar... Om man åtminstonde hade fått tro på att det kan bli sommar, nu blev jag mest sur. Tror att det är dags att boka en resa igen! 

Zornspelet 2008

Igår var vi bjudna på Zornspelet. Om man bor i mora och inte har sett det så bör man göra det!!
Riktigt bra teater och fantastisk musik!
Jag tycker dock att 2006 års uppsättning var bättre, inte minst i rollbesättning.
De nya skådespelarna är verkligen jättebra! Det är vem som spelar vad som jag tycker kunde vara bättre.
Första akten är även aningen rörig och jag hörde folk omkring mig (troligen inte morafolk) som inte hängde med i handligen, och tyckte att det var rörigt.
Jag håller faktiskt med, det var svårt att hänga med i svängarna t o m för mig som ändå läst mkt om Zorns liv och leverne eftersom det är ett av mina special intressen som Dala guide (som jag är certifierad)
Jag skulle utan tvekan gett Zornspelet 2006 *****, årets upplaga får nog bara ***+. Däremot ger jag skådespelarna 5*!!
Hur som helst så var det jättekul att se det igen, och jag är jättesugen på att gå på audition till 2010 års upplaga.
Sen om man platsar är väl en helt annan femma!! :)



Blue bump

Japp, blåmärke (tror jag iaf) på sittbenet från långritten barbacka igår. Har faktiskt inte tittat efter ordentligt.
Håller på att tvätta för fulla muggar, snart klar och då får vi se vad jag hittar på.
Vill jobba med helikopter igen!!!!!
Blir så rastlös av att inte göra ngt vettigt...


Sötpålle och förvirrad iana på vift!

Önskar att det fanns bilder från våran "lilla" tur idag!
Skulle alltså skritta den ynka km eller vad det kan vara till tjärnen närmast stallet och plaska lite...
Jag med mitt enastående lokalsinne red såklart helt fel, så det blev barbacka skritttur i 1,5 tim (AJ MIN RÖV!!)
Tillslut hittade jag dock en tjärn-fel tjärn! Omöjlig att gå ner i på det stället jag kom fram, så jag gav upp, gav Grandis långa tyglar och förlitade mig till hästars otroliga förmåga att hitta hem. 
Vilket han såklart gjorde, med betydligt färre omvägar än vad jag gjorde... Sötast är han ändå när han hittar minsta ministigen som leder ner på byvägen. Han var så bestämd med vart han skulle!! Duktigast och sötast!!
Så, med ömmande rumpa har jag bestämt mig för att göra ett nytt försök i övermorgon eller så :)
Imorgon får han vila musklerna. Om jag inte får ett ryck och tycker att han behöver svalkas, då åker jag nog ut i alla fall!

Hittade en skatt oxå ;) Ska se på annonssidorna om nån saknar den, annars får vi se vad som händer.
Nu ska det lunchas och sen tvätta bil och sen Zornspelet. Bra avslut på en bra dag, full med träningsvärk!!
Hårt ridpass+klättring = Pain! Fast om sanningen ska fram så gillar jag träningsvärk, man vet liksom at man har rört på fläsket så att säga... he he