Bra*bra*bra!

Bara bra dag idag! Om man bortser från att vi båda två är mega allergiska (Erik shoppade både nässpray och ögondroppar med antihistamin idag för han ser ut som att han festat en vecka i sträck och snortat lakritspulver, ögonen är knallröda och han nyser 10 ggr på raken!)
På mig ter det sig mest som lätt huvudvärk konstant och en nedra trötthet, jag kan sova hur mkt som helst...
och en snorig nos då såklart...
Ja, tillslut fick vi fart på dagen och ett besök hos snygg-hästen i Bonäs. Efter mkt trugande så gick han superbra, fast jag fick kämpa mig blå och dyngsvettig innan det resultatet uppenbarade sig. Men som han går då!! Lös och fin i bogarna, kliver under sig makalöst bra och ett fantastiskt steg kommer smygande... 
Han är så positiv att arbeta, men har ändå lite humör, och man kan nästan alltid vara säker på att han verkligen gör sitt bästa och försöker att genomföra var jag önskar av honom!! En fantastiskt härlig häst att rida kort och gott!!
__________________________________________________________________________________________

Sen blev det klättring, jag körde slut på fingrarna helt när jag försökte mig på en lååååååååång led, med en massa trix. Fick ett litet styrkebesked iaf, är ganska stark i kroppen när jag är på gång i alla fall... Avslutade med att "springa" uppför min uppvärmningsled och det gick hur bra som helst! (Nöjd!)

Så Aijs! En snabb och ganska tråkig uppdatering...
Nu ska jag krypa upp i fluffsängen och titta på Sex and the city repriser.

♥ Till mina vänner, ni är bäst!

Snabba vändningar

Taklagsfesten blir tydligen i morgon eftersom snickaren fastat i Göteborg (!) 
Så nu blir det Orsa och kyrkbåtsrodd istället... ! Det kan bli skoj det med!


Men frågan kvarstår: Vilka snygga tjejer är på ikväll?


Taklagsfest...

Mamma har fått för sig att hon ska ha en ny veranda OCH göra om i hallen-SAMTIDIGT!
Ja, nu börjar det mesta att ta form och idag blir det taklagsfest.
Framåt kvällen är jag nog lite sugen på att gå ut på Lilla Krogen (sista kvällen i Eva och Henrys regi)
Någon mer som är sugen?
Håller på med lite lunch nu, Erik är duktig och ligger på golvet och gör knäövningar... Märkligt att det plötsligt går så lätt att ta tag i övningarna nu när operation är bokad ;) 20 augusti ska min älskling in på verkstaden...
Ikväll flyttar nog "vårt" lilla Fluff hem igen... Han höll nyss på att bädda sin sovhörna, han är söt!!
Grande gick som en kung igår också, all konstig stelhet och ojämnhet är borta, däremot var han glad och full i bus! Me like!!
Nu maten, innan den bränns...

Motion av Mastercard!

Jajamän!! Fast inte så allvarlig motion som det kunnat bli, men tilräckligt.
Om jag börjar med vad jag INTE hittade så var det ett par gympa dojjor. Däremot hittade Elmer TVÅ par som passade so expediten tog fram åt mig he he!
Men det blev några par trosor på Lager 70 samt ett par Björn Borg åt Erik (sweets for my sweet!)
En huvtröja på Stadium (svart) och en mega mysig huvtröja på Carlings som jag slet hårt för att lägga vantarna på!! Jag kikade på den och gick ett varv innan jag bestämde mig för att köpa den. När jag kliver in på Carlings är den såklart borta.
Kikar runt snabbt för att se om jag missat nåt annat snyggt och då knallar tröjan förbi i famnen på en korpulent emo-tjej... Hon kikar fundersamt på den gång på gång, och jag vågar inte fråga henne om hon ska ha den eller inte, för jag känner på mig att om jag säger att jag vill köpa den, så ska hon garanterat ha den "bara för att"... Så tillslut lägger hon ifrån sig tröjan och jag kastar mig fram lagom diskret, bara för att se den försvinna framför nosen på mig ännu en gång av en tjej som står och tvekar medan killen i hennes sällskap tjatar på om att hon ska köpa den...
ianan håller givetvis på att gå upp  limningen vid det här laget, men tillslut lägger hon från sig tröjan och jag kastar mig på den (fuck diskret!) och springer till kassan eftersom att jag vet att Elmer och Svinto sitter ute och väntar på mig, men hamnar såklart bakom damen som håller på att handla t-shirts mm som troligen skulle räcka en livstid åt vilken kille som helst.
Tillslut ramlar jag ut svettig, men lycklig.
Så styrde vi kosan mot Aubiose för shoppande av shortchaps åt mig. Hittade schyssta och sköna efter en stunds provande. Efter en stund till hittade jag även handskar som kan duga. Sprang över ett schabrak åt Grande oxå i fartn så att säga.
 Skulle egentligen köpt ett par tyglar också hade jag tänkt mig, men vid det här laget hade Svintos tålamodsmätare passerat rött och lite till, så vi styrde kosan hemmåt.
Vi hade även en spännande lunch upplevelse, med den minst serviceminded person jag träffat på mkt länge! Så arbetsgivare, om någon lämnar referens från Taco plejset i kupolen och heter Maria, spring för livet! Hon hade inte ett rätt!!

Ja, ja, avslutade dagen med kvällsfika med Hans och Vilda och Erik såklart!! Gick ner på kajen och kikade på kyrkbåtsrodd och åt glass. 
Imorgon blir det helikopterjobb igen och sen är det helg!

Om ni läser detta nu ikväll, så titta norrut på himlen!!  

Trögstartad

Idag är det väldigt svårt att komma igång! Får liksom inte tummen ur...
Hade tänkt gå ner på mora och boka optiker tid och ta ett foto till nya körkortet (hög tid!)
Men först skulle jag ha tagit tag i disken och dammsugning. Eller frukost disken i alla fall, dammsuga är inte akut alls...
Skulle verkligen behöva ta tag i allt!!
MEN, jag bestämde mig igår när jag gick och la mig att jag skulle unna mig en slödag....
Det är mkt lättare att ha en slödag om man inte har en massa som skall fixas, en massa som egentligen inte alls är mkt, det bara känns så för att jag inta har lust att ta tag i någonting alls. Ska göra en liten lista. Listor är bra! När man skriver ner vad som ska göras så är det plötsligt inte så mycket alls...
Usch vad jag svammlar!
Duschen, nu!

Nöjd...

Just nu är jag bara nöjd... 
Jag har massor att trist pappersfix att göra, betala räkningar, är egentligen lite irriterad på en sak. Men ändå så är jag så nöjd över att bara få sitta hemma i soffan och dega!

Midsommar så...
Firade aftonen hos Eriks familj i stackmora med god mat och efterätt. En stenhård kubb turnering och världens bästa farmor!
Kvällen efter tillbringades i bästaste sällskapet hemma hos Elmer och Svinto med fler goa vänner! Det blev en supertrevlig kväll, lite väl trevlig uppdagades det när vi skulle gå hem och Eriks högra sko plötsligt lutade åt höger!?!
Sent omsider ramlade vi hem, jag med kramp i armen av att hålla i Erik så att han inte trillade ut i vägen pga hans lutande sko. Väl hemma skulle vi krypa till kojs när samma herre får hicka i extremhög decibel nivå, omöjligt att sussa!!
Igår blev det en lååååång sovmorgon, lunch på stan med Elmer, Myris, Ki och alla tillbehören ;)
Sen en sväng hos söt hästen och racer fart till bion för att ÄNTLIGEN få se Sex and the City!
Tillslut kom vi fram i kön, bara för att veta att vi var försena för att hämta våra bokade biljetter. Eh, ja självklart efter att ha stått och köat i 40 min för att få hämta dem... Fick hyfsade biljetter ändå, filmen började en halvtimme sent. Men sen blev det 2 timmar och 25 minuter känslostorm... Den var riktigt bra!!
Hem, utan att ha fått prova min nya klättersele och mina nya skor... Morr!

petzl-luna-harness.jpg

Snabb middag, packning och dusch medan hamstern fick leka loss i lägenheten.

Sen sängen, hann precis somna innan herr Olliwer (dammråttan) satte igång att härja loss i buren... Sen lugnade han sig nog länge för att man skulle hinna somna om innan han dampade ur igen...

Tillslut gick jag ur sängen och tog upp honom, jag tror att han var lite frussen så han fick bo i soffan (i buren) för att komma bort från draget (?) nedanför fönstret. Två filtar runt buren och luddet sov som bara en lurvig hamster kan sussa.

 

I morse var det segt att gå upp, men kom iväg till Idre kl 7. Det gick betydligt fortare att köra upp än förra veckan, så jag sov en halvtimme i bilen utanför ICA i Idre. 

Hann inte ens upp till arbetsplatsen så ringer piloten och ber mig kolla vädret, tittar runt mig och inser att molnbasen i stort sett går ner i marken. SUCK!  Pratar med gubbarna och åker ner till Idre fjäll med teknikern och hänger runt och äter lunch ett tag innan vi åker upp igen, vädret är bättre och vi kör igång...

Sen får vi veta att dagens arbete är allt som ska göras, de har inte förberett det andra som ska göras (!) Så det blev att åka hem. Typiskt!  MEN, jag får sova hemma i vår sköööööööööna säng, hinner umgås med tjejerna och rida sötpållen! Inte dumt ändå.

Nu ska jag maila in mina arbetstider, sen funderar jag på att åka till tornet och testa mina nya saker he he he!

 

 


Midsommarafton alltså...

15° ute, MEN det spöregnar då inte... ÄNNU i alla fall...
Har börjat dagen så smått med att tvätta, eller ja, tvättiden börjar om 20 min.
Sen ska jag åka och hämta tillbaka hamster busen från lillasysters kompis, färga håret lite (hinner ju aldrig till proffsen, och nu är jag nästan blond i slingorna igen så det känns lite akut...) 
Ja, sen i e.m är det dags att dra till Stackmora för den traditionella majstångsresningen och mys hos Eriks familj.
Sex and the City har premiär idag oxå! Jag vill, vill, vill se den!!! Så jag funderar på om man kan ta den som en förfest i morgon?? Smyga med lite vin och gå på bio?? Man kanske inte tror det om mig vid första eller andra anblicken, men jag är en riktig SATC addict! och jag skulle bli jättesur om folk som sett filmen går och avslöjar vad som händer före jag har sett den. Så hur ska jag nu lösa detta??
Hm??

SEX_AND_THE_CITY_400874w.jpg


En arbetsvecka avklarad!

And more to go hoppas jag!
Verkligen ett perfekt jobb för mig!! Jag är ute heeeeeeela dagarna, jag får jobba med helikopter (kul!!), och jag får röra mig.
I snitt har det blivit ca en mil om dagen gåendes eller springandes.
Jobbet går mer el mindre ut på att dirigera helikopterpiloten från marken via radio. Är vi i skogen så får jag hålla reda på träd och sånt, försöka guida piloten till vår position osv. Hur skoj som helst!!
V har varit i delar av dalarna där jag inte trivs med människorna inavel???? Ja, nordvästra delen, sen säger jag inte mer än så. Huvva!! Har återigen fått känna av nackdelarna med att vara katt bland hermelinerna, dvs ensam tjej, extra spännande nr det är jag som bestämmer i mångt och mycket... Kan tala om att det inte alls passar många herrar i 50 års åldern!
Men mina kollegor är bara bäst!! Helsköna knasbollar!! Piloten har idag roat mig med att berätta sjuka historier över radion så jag stundtals låg på backen och vred mig av skratt samtidigt som jag ska dirigera honom till att släppa lasten på rätt ställe... inte helt enkelt!
En liten stund senare får han korn på ett finskt flygplan som ligger i den öppna radiokanalen, varpå dåren kläcker ur sig den enda fras vi lyckas komma på på finska (teknikers förslag på fras) "Jävla älgstängsel" (!)
Det blev en hickande iana som dirigerar ner från 10 meter ... killarna på marken som ska ta emot lasten tittade ganska förvånat på mig när jag står och gapskrattar till synes omotiverat, och inte hade de hört vad som sagts heller eftersom vi står med hörselkåpor på...
Ja jisses!!
Nu är jag i alla fall ehmma över helgen, sen har jag två-tre dagars jobb nästa vecka och sen får vi se. Jag trivs och har tydligen blivit lovordad av piloten för min arbetsinsats så jag hoppas såklart på en fortsättning!
Nu blir det troligen inget av min fortsatta "karriär" som mastmontör i det närmaste heller så jag håller verkligen tummarna. Det här jobbet är dessutom mycket roligare!  Jag gillar ju helikoptrar som de flesta vet...
Dessvärre är jag avanmäld från AF eftersom jag hade heltidsjobb i EN VECKA (!) så det blir en massa pappers tjafs IGEN...
Crap!

Nu är det midsommar på agendan, vi får väl se vad som händer och sker, ska till Elmer med pojk eller karl är väl mer korrekt :) på lördag kväll, ser fram emot det!
Ska rida totto snyggot lördag och ev söndag. Saknat honom i veckan!!!
Kolla fina bilderna på honom och mig på sannaaah.blogg.se (NÄ, det går fortfarande inte att länka direkt från min dator, jäkla MAC fientliga sida!!)
Nu ska jag duscha och tvätta håret en sådär 3 ggr (fullt med grus) och kanske lyxa lite med en inpackning.
Erik kommer hem vilken minut som helst, han har varit i männskobyn medan jag har varit i obygden. Där har han träffat en knäexpert som lovade honom förtur till operation av hans trasiga knä!!!!! Wiiiiiiiiiiii!!!!!!
De har tagit en skiktröntgen som de får svar på senast på måndag och då får vi förhoppningsvis svar på när det blir av...
Mer jobb åt mig nu bara, så är livet jättebra!!!
Glad midsommar!!

Jobb & hamster med ADHD

Detta är Olliwer. Hans favvo sysselsättning just nu är att springa fram och tillbaka på soffan och gör mig nervös för att jag ska tappa bort honom eller sätta mig på honom!
Varför finns inte hamstrar i mer snubbelovänlig stl?

Javisst. Sen fick jag ett jättebra? jobb nästa vecka oxå! Lite trassligt när man är hamstervakt och Erik ska vara i människobyn nästa vecka, men det löser sig.
Jag sa just idag att jag går och väntar på att halka på mitt berömda bananskal och hitta nåt bra jobb, ca fem timmar senare ringer telefonen med ett erbjudande om jobb för hela nästa vecka och det bästa är att det är utomhus och ett av mina favoritfordon är i allra högsta grad inblandat.
Jippie!!
Det tråkiga är att jag troligen missar Myris födelsedagskalas och inte hinner ta hand om Grande!! :(
Nåväl, ska se vart hamster gangstern tog vägen...


Mögel!

Att jag är smått galen i ädelost är väl knappast nytt, sitter här i soffan och slöar och njuter av en ny favorit, nämligen Hong Himmelsblå mmmm. Lite päron till bara!!
Nä, det var väl egentligen bara det jag ville skiriva, men eftersom jag är på tråden så att säga kan jag lägga till en annan "ny" favorit nämligen den italienska läckerbiten Tallegio lite mildare än många andra, men dundergod!! Ta inte saltade kex till bara, utan naturella eller allra helst Crustinis.
NU ska jag äta ost istället för att skriva om den.
Natti natt
Ps.Jag är hästjänta igen!! Längtar efter Grande!!

Äsch!

Funderade en stund på en bra rubrik, men gav upp... Hjärnorka!
Börjar med att skryta lite. Grande gick nämligen som en prins igår, han var hur fin som helst!!!!
Hann med den efterlängtade lunchen igår i alla fall, kul att få se tjejerna även om det nu fick bli en kortis.
På kvällen var det fotboll, inte på TV utan på riktigt Färnäs mot Brage (!) Vi hade tänkt åka och kika på sambosarna till Myran och Elmer men vädret satte stopp för våra planer, hade ingen lust att titta på fotboll i 9 grader och ösregn.
Idag står inget speciellt på schemat förutom klättring ikväll. Jag känner mig just nu som en madrasslus som vägrara att gå ur vår fluffiga säng. Men magen börjar på att bli jättehungrig!
Ser en mystisk svart fläck i taket oxå.... 
Hm, måste ta reda på vad det är!!

Tillbaka

på många sätt! Har faktiskt tänkt uppdatera här i flera dagar, men det har ju inte gått att logga in pga portalflytten.
Hur som så är jag hemma igen, har hunnit med studentmottaning för lillasyster, födelsedags kalas för Anna J och Madde samma dag.
Båda var riktigt trevliga!! Söndagen tillbringade vi i vinäs och hann umgås lite med lillebror, mamma och Anders. Måndagen i stackmora. Sen var veckan i full gång igen...
Igår var jag äntligen ute hos Grande och red en sväng, han var pigg, mjuk och full i bus som vanligt! Avslutade ridturen med att hoppa jämfota ut i på en gräsmatta bredvid vägen när vi mötte en traktor. Brukar i vanliga fall inte vara något problem alls... Ja ja, han är söt!
I morgon eller på fredag kommer en lite dammtuss som jag ska vara extra matte åt i två veckor. En långhårig hamsterherre som heter Oliver. Jag är rädd! Tänk om han fastnar i dammsugaren eller nåt... 
Fortsättning följer garanterat.
Om ett tag ska jag ner på mora och äta lunch med Jessica och Elmer om vi får kontakt med den sistnämnda, har längtat efter dem!! På em ska jag ut med fin pållen igen och sen får vi se vad dagen hittar på med mig.
Ska avsluta min fruskost smoothie och ringa Erik och fråga hur det går med hans lilla projekt.
Må solen skina på er!