Packa.?!?::....

Jag är sämst i världen på att komma igång med saker när jag vet att jag har mkt att göra. Typ komma igång med packningen. Men å andra sidan går det sjukt snabbt att slänga ner några par shorts, linnen, lite underkläder, pass och överblivna euros i en väska. Mitt mål är att slippa bära incheckat bagage, utan klarar mig med min 18 liters rygga som enda bagage, jag kan ju säga att det närmar sig ;) Åkte med min 40 liters+ 18 liters till Mallis i maj. Då hade jag ju med mig massa klättergrejer som tog upp ca 30 liter av utrymmet.... Jag vill bli packproffs :) Mitt problem just nu är att jag inte har någon necessär i vettig stl med bra fack. De är så himlars stora, och det känns så onödigt att knöla ner en massa onödigt tyg i väskan!
Javäl, har i alla fall börjat dagen med en låååååång sovmorgon eftersom jag ska köra till Arlanda vid 1 i natt Erik kommer med tåget vid 22 och då har han varit igång sedan 6 imorse...sen ska han bara duscha, kolla sin packning (att jag lagt i vad han vill ha med) och softa lite, äta lite sen middag och sen drar vi! Tjohoooo!!
Idag ska jag som sagt packa, vattna blommorna (MÅSTE komma ihåg, MÅSTE!) Städa upp det sista är hemma, Åka till mamma och hämta en väska... Har just ätit frukost ska sntrax dra igång med min att göra lista.
He he, ÄNTLIGEN sak jag bli lite solbränd :)
I´m leavning on a jetplane.... (janis Joplin)

Jippie jippie jippie!!

På torsdag kl 7.50 lyfter vi mot Kreta!! Äntligen ska jag hälsa på min Anna, och Erik följer med! Ska bli så kul!!! 
Nu måste jag skynda mig och hämta Mia för hennes födelsedags surprise!!
jippie jippie jippie!!
Äntligen lite sol!

Resa???????

Jomen!
Som det ser ut just nu åker vi till Kreta i övermorgon och hälsar på min bästa Anna!
Det ska bli hur kul som helst och skönt med lite solbränna efter denna kalla sommar... Vaknade imorse med 16 grader inne... Brrrrr!! Nu är det nog tamejtusan höst på riktigt! Skulle bli riktigt nöjd om löven har börjat bli röd/gula om en vecka då vi kommer hem... Sen åker Erik iväg och jobbar i 10 dagar cirkus och jag ska ta tag i min nya karriär-inte längre sjukskriven!! HURRA! (sen återstår det väl att se hur maghelvetet uppför sig, men jag är glad som fan för att börja jobba!) När Erik kommer hem igen efter nästa monsterperiod av hårt jobb ska vi  nog ta en tripp norröver och hälsa på min vän Emelie och rida islandshästar och fiska några dagar.
Nu ska jag verkligen ta tag i lägenhets städandet.... det gick inget vidare igår eftersom min isprinsessa var hemma över dagen, så vi tillbringade dagen med fika (massor av onyttigheter) fika, lite shopping, middag och fika en gång till. SKÖN dag!! Nu är hon snart i stockholm och ska på intervju för ett jobb, sen trffas vi förhoppningsvis på Arlanda kl 6 på torsdag morgon! Jippie!!!!
Nu ska jag ge mig i kast med städ, tvätt och betala räkningar...
Later...

PARTY PARTY!

Helgens party kan nog ha varit det roligaste 30 års kalaset ever :)
Temat var "kom inte som du är" Jag tog det på orden och klädde mig i svart kläning, silver sandaletter, MASSOR med silver smink (lösögonfransar och hela kittet) fjäderboa, silverfärgade långa handskar mm
Ha ha! 
Alla överaskningar lyckades nästan till 100% och trots lite stress precis innan alla kom så blev allt tipp topp!
Jag har nog aldrig dansat så mkt heller :) Bugg, styrdans mm, allt i högklackar ;) Har massor med skavsår och blåsor, men vad gör väl det när man har sååååååååååå roligt!!???
Åkte hem från festplatsen vid 3 igår eftermiddag efter några timmars städning/slöande. Klev raka vägen in i duschen och tvättade bort allt glitter ur håret, tog sedan på mig skogs utstyrsel för att ge mig ut i svampskogen, det hela blev dock uppskjutet tills en annan dag, så jag tog vägen om mamma och lämnade lite grejer i vårt förråd där och sedan en sväng om ICA och handlade cola och ostepop (ostbågar) för att inta soffan en myskväll... HAnn inte mer än sjunka ner och öppna en burk cola så somnade jag. Vaknade 21.15 ch kröp i säng. Försökte läsa klart expressen, men somnade igen. Vaknade till vid 6 i morse av ett SMS, ignorerade det och sussade vidare till halv tio då telefonen ringde. ANNA är hemma i sverige!! (i tre dagar på intervju) ska i alla fall fika och knata runt på stan lite i e.m. Ska försöka att hälsa på henne på Kreta nästa vecka!! 
På onsdag kommer förhoppningsvis Erik hem igen... Saknar honom som en tok när han är borta så länge!!
Nu ska jag ta och göra ett ryck i lägenheten. Ser ut som en bomb har briserat. Kul om det är lite städat i alla fall när herrn kommer hem från en elva dagars arbetsvecka!

So long!

Min granne är en skorsten!

kom nyss hem till en rökfylld lägenhet.... Har fixat och donat inf en fest hela eftermiddagen och kom nyss hem bara för att inse att den 19 åriga donnan i lgh under tydligen har FF i kväll och därmed sitter ALLA hennes kompisar på balkongen och för ett jävla liv och röker som bortstbindare... vart tar då röken vägen? jo rakt in till oss... suck.... skulle ha stängt dörren innan jag for hemifrån men då blir det ju så satans varmt.
Annars har det varit en OK dag tycker jag! HAr joxat omkring och krånglat med klättergrejer, lunchat med lillebror och sen ätit glass och babblat i massor! Saknar min lillebror,, träffar honom alldeles för sällan nuför tiden!

Är tomt värre här hemma just nu, Erik har jobbat borta i en vecka nu och blir borta i flera dar till... Lite surt när vi trodde att han skulle vara borta 4-5 dagar, vilka blev 11 dagar pga ändrad arbetsorder :( Men så kan det vara! Tycker mest synd om honom eftersom han missar ännu en kul fest!
Åååå vilket liv det är på mupparna neranför, låter som om man hade en ungdomsgård på balkongen....
Javäl. Ska åka och hämta Snigel på tåget om en halvtimme och skjutsa hem henne till mamma och Anders. Sen får jag äntligen sussa, ska bli väldans skönt för i morgon blir det uppgång kl 7, sen fullt ös hela dagen ända till 30 års kalaset börjar och då ska man väl hålla igång är det väl tänkt :)
Såååååååååå. Hoppas att jag packat ner allt nu, det är ju givetvis maskerad, så det vill ju till att jag kommit ihåg att packa allt! Men det har jag inte, kom just på att jag missat att packa bikinin... Ska fixa det nu då!

Trevlig kväll alla som är vakna...


Inte konstigt...

Att man går och är sjukskriven. Har gått hela sommaren, massor av undersökningar men ingen diagnos... Nu vägrar jag att vara sjukskriven längre, mår ju inget bättre av det så jag sa börja leta jobb nu. 
Hur som helst så är jag ju långt i från frisk och känner mig lite bekymrad eftersom de inte tagit några blodprover el likn. på länge och jag har inte träffat läkaren på hela sommaren med undantag för när de tryckt ner en kilometer slang i halsen på mig... Så imorse tog jag vägen förbi medicin mottagningen på min morgonpromenad för att prata lite med dem om fortsättningen... (jag glömmer alltid hälften på telefon)
Träffade en jättesur sköterska som mest tyckte att jag var till besvär... Försökte förklara vad jag vill... Att jag vill bli ordentligt genomgången innan jag börjar nytt jobb och prata med doktorn om jag skulle behöva hjälp av en dietist eller ngt eftersom jag inte tappar ngt i vikt trots att jag går powerwalk minst 30 min per dag eller springer, knappt äter godis eller sånt och äter nyttigt och små portioner i största allmänhet... Allt detta kämpande i 4 månader (+ att jag har jobbat lite på det hela vintern men då hade jag ju stillasittande jobb så det räknas knappt) har resulterat i 2 kg ner och någon cm runt midjan- det enda som är smalt på mig...
Skulle oxå vilja veta varför jag bara kan sova på rygg eller vänster sida annars vaknar jag med magkramper...

Sköterskan var jättesur och verkade mest tycka att jag var till besvär, men tillslut fick jag en telefon tid med doktorn -igen! 
efter besöket på sjukan kände jag mig såååååå nertryckt i skorna och nere, då var det himla skönt att gå, gick och sprang i intervaller i en timme innan jag kom hem och käkade frukost.
Det är så jobbigt för mig att erkänna för mig själv att kroppen strejkar, jag brukar alltid vara glad och skoja med personalen på medicin och ha mig, men jag tror fan att jag ska lägga ner mitt vanliga jag och gråta lite i stället, det kanske får mer effekt??

Nu är jag i alla fall hemma och tvättar, ska ner i tvättstugan nu, men har ingen större lust, det var en skum illaluktande halväcklig karl därnere när jag kom och höll på att tvätta sina solkiga kläder.... han var obehaglig.
Sen ska jag ringa en nisse i Hemavan som jag hoppas kan hjälpa oss med jobb, söka lite mer efter flygbiljetter till Chania och virka klart en mössa.
Är grymt sugen på att rida it i skogen, men de enda hästar jag har tillgång till är halvtokiga travare och jag har ingen lust att studsa omkring! Jag vill rida en häst med lite action i steget där man känner att man kan arbeta och inte bara kämpa för at djuret ska hålla åtminstone två hovar i marken...

Tvättstugan nu, håll tummarna för att äcklet inte är där!
Ciao

 

KLANT!!!!!!!

Ååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå
Skrev världens längsta inlägg, skulle avsluta med att infoga en bild, och tryckte på fel knapp-Allt borta!!!
Grrrrrrrrrrr!!!
Idag och igår har jag iaf shoppat, köpte en hel del av sakerna på min lista och sprang på tre tjejer som jag tycker om!
 Imorgon ska jag köpa ny säng och fortsätta gardinjakten.
'Jag håller på att leta resa för att åka till min darling på Kreta-Anna!
Erik är borta alldeles för länge och det är tråkigt.
Jag längtar till Hemavan.
Så... nu kommer bilden!

Nä, nu ger jag fan upp.... Min jpg bild är ingen jpg enligt sidan. Nu skiter jag i detta och går och lägger mig!
Puss puss

Glömde skriva klart

jo... fastnade i mina aggressioner...
Efter fikat skjutsade jag och Erik mammas ena katt till veterinären eftersom han hade ett sår i ögat och ett stort jack i tassen...
Lite undersökning och medicinering senare åkte vi hem, Erik körde med katten i knät (katten stormtrivdes)
mamma och Anders kom hem, jag och mamma åkte på lite shopping. 
Nu är det kväll och dags för lite umgås och någon öl.
Hej igen!

Listor är kul!

Idag har jag :
Vaknat, ringt veterinären, åkt till mamma och kollat till odjuren, fikat med Erik och Jonas, tröttnat rejält på moras lattemorsor vilket kommer att upptäckas här nedan. Men seriöst jag vet att man inte kan jämföra ungar med en hund, pga allergier osv MEN!!!! En hund hade förhoppningsvis klarat att ligga/sitta still vid bordet medan man fikar/äter utan att störa alla andra gäster med hörseln i behåll, en hund åker inte i en GIGANTISK vagn som man MÅSTE släpa in där det är som trängst på stället och eftersom morsorna alltid rör sig i flock handlar det alltid om ett minimum av 2 barnvagnar på den minimala ytan-i bästa fall! Inte många hundägare skulle tillåta sina vovvar att kleta en mosad bakelse på allt de kommer åt inkl vilt främmande människor. En hund matte finner det inte helt naturligt att slänga fram tuttarna till allmän beskådan när skyddslingen är hungrig.

Måste påpeka det starkaste att detta är en minoritet av alla morsor... Jag vet massor av mammor som respekterar till fullo att alla kanske inte är lika barnkära som de själva... Idag får de dagens stora ELOGE!!!
puss puss// ianis

Mitt bidrag till alla 2 läsare av min blogg... eller nu underdrev jag, ibland är ni 12... det ni ;)


1. Pratar du fortfarande med personen du kysste för första ggn?
-Tveksamt eftersom jag inte ens minns vem det var...

2. Har du sett din bästa vän gråta?
-ja

3. Vilket var ditt drömyrke som liten?
-stridspilot

4. Vad åt du senast?
-korv & makaroner

5. Har du fått någon komplimang idag?
-Erik har bergis sagt ngt snällt.

6. Har du varit med i en rättegång?
-har vittnat, ja.
7. Är du polare med grannarna?
-kan inte påstås... några är trevliga.

8. Vilka språk pratar din mamma?
-svenska,engelska och spanska... minst...

9. Vilka länder har du bott i?
-sverige

10. Senaste piercingen?
-naveln för ca 8 år sen...

11. När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
-Hm... troligtvis förra veckan.

12. Gay?
-inte vad jag vet nej...

13. Har du däckat/spytt för att du druckit?
-två flaskor vin och en flaska skumpa på en kväll rekommenderas inte, inte heller en halv flaska tequila eller tre kannor kamikaze på två pers och en timme... Allt detta vid olika tillfällen ... om någon trodde ngt annat.

14. Har du äggat någon?
-nä, ägg är mat. Men vid närmare eftertanke vore det väldigt kul att kasta ruttna ägg på elaka byråkrater eller liknande. 
Eller..... alla latte morsor som dundrar runt i hela arméer med barnvagnar, skrikande ungar, blöjor och barnstolar! Nä, vi utan barn ska tolerera att vår lunch som vi betalt 60-100:- för och förväntar oss att njuta av, ska intas till ljudet av gallskrikande bebisar, inklämd mellan massa barnvagnar och mammor som plötsligt tycker att deras mjölkstinna tuttar är något fantastiskt, som alla i dess närhet måste få se!
ÄGG PÅ DEM!!!!!!!

15. Har du täckt någons hus med toalettpapper?
-Nä men en bil. Att det sen kom regn och blev minusgrader var inte med i beräkningen... oooops :)

17. Har du varit på stranden?
-I år?? näpp! skitsommar!

18. Har du haft en stalker?
-När vi bodde på ett annat ställe roade sig en idiot med att förfölja mig från parkeringen och hem. Han kom aldrig ikapp i alla fall...

19. Minns du dina/din musiklärares namn?
-Tårtan, Moraeus och Gunnsan

20. Hur bra är din syn?
-3,o V -2,75 H

21. Har du varit på ett party?
-Öööööö... ja, hur måna över 14 år har aldrig varit på party?

22. Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
-pass... jag vet faktiskt inte...
 
23. Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror?
-Har Snigel skrivit frågorna??? 

24. Har du varit utomlands?
-Mallis, Brasilien, Spanien x massor, Teneriffa, Kreta, Mexico, MonteNegro, Österrike, Frankrike, Tyskland... kommer inte ihåg om det är fler???

25. Har du sett din bästa vän naken?
-ja

26. Vilket är det bästa bröllopet du varit på?
-Det är nog ett av dem jag jobbat på tyvärr...

27. Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål?
-Nu har jag passerat ålder för risken, men mamma skrattade när de klagade på att vi hade vattenkrig, sen köpte hon fler vattenballonger åt mig ;)

28. Var är dina syskon just nu?
Troligtvis på Arlanda och jobbar eller hemma och softar i Uppsala...

29. Vad var den senaste drömmen som du drömt?
-Ngt Tlands relaterat...

30. Vem ringde dig senast?
-Johan Ax

31. Vilken tid gick du upp imorse?
-Åtta och ringde veterinären...

32. Vad ska du göra i helgen?
-Busa...

33. Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
-Hej fika?

34. När var du riktigt sjuk senast?
-Låg utslagen två dar i veckan som var... räknas det? eller ska det vara sjukhus sjuk?
Isf Brasilien februari 2oo6.

35. Vem är den senaste kändisen du tog på?
-Jag brukar inte ta på kändisar...

36. Vad finns i din bakficka?
-Har inga bakfickor just nu...

37. Har du färglinser?
-Näpps, tyvärr, men kommer mina linser i färg är jag blixtsnabb med att köpa!

38. Vad gjorde du klockan 2 inatt?
-Sussade

39. Vad är det första du gör på morgonen?
-Vaknar! Ha ha, nu var jag smart va???

40. Vad ska du göra efter det här?
-Vänta mer på att Jonas pallrar sig hit och sen iväg och fira av Andrew.. Australiensare som blir skåning, jäkla knas! :)


Sjukling....

Är inne på min andra dag i sängen... Magen har fått det största toksplet sedan det hela började för 1,5 år sedan... :(
Förhoppningsvis tänker jag piggna på mig idag, men kroppen gör ju tyvärr inte alltid som man vill. Är väldigt nöjd med att  vi äntligen har internet och för att vi köpte denna fantastiska MacBook med tanke på att jag kan ligga i sängen och spela "bubbles" ett väldans beroende framkallande spel...
Är sjukt sur oxå eftersom jag inte kunnat äta nästan ngt öht vilket pajar alla mina ansträngningar för min förbannade mages skull det blir att börja om igen när jag blir frisk. Mamma tvingade mig att ringa min mag doktor och tala om att jag är idiot dålig eftersom jag gått i tre veckor snart och sagt att jag nog håller på att bli frisk.
JA ja... till ngt roligare så fick jag och Erik ett väldigt trevligt erbjudande igår ang vinterns jobb, är sugen på att tacka ja, men fick en snille blixt om att skaffa utbildningen på en gång genom att de skickar oss på kurs och vi betalar större delen av den... Yeeeeei! Ska prata med kikkarna och se vad de tror om idén??
Detta skulle om det går i lås innebära en till vinter i Hemavan och förhoppningsvis med våra underbara vänner!! Åååå jag hoppas att alla bästa av bästa ska upp igen! Måste ringa och kolla med två av dem, en vet jag redan. 
Crap vad jag längtar till vintern om detta går i lås!!!!!

Tiddeloooo

Kom igen iana

Har mått mysko ända sen igår e.m...
Mår lite lätt illa så jag har inget som ens liknar matlust :( Sitter nu och petar i mig en avocado- det som annars är bland det bästa jag vet. Väntar på att Anna beauty ska dyka upp, hon ska hälsa på oss och sussa här och imorgon ska vi leka innan hon beger sig hem till sambon igen (min lillebror)
Tog nyss ett ryck och klev ur pyamasen och duschade, plockade in tvätten i garderoben (som hängt i 3 dar), dammsugit och plockat i ordning lietgrann... Fick lite städnoja när Erik fick tokryck i eftermiddags och började storstäda köket en såndär värstingstädning med utdragning av spis, kyl osv... Jisses!
Så nu känns det rättså obefogat att gå runt och små morra över att karln tar upp mer än hälften av garderoben... Tss :)
Sitter nu och slöglor på Singalong och tvingar i mig avocadon i hopp om att må lite bättre för att kunna klmma ner lite middag så småningom (fungerade inte igår när Erik den underbare kom hem med pizza åt mig) 
Borde varit och klättrat känner jag, men efter ett dygn med minimalt matintag känns det som att kroppen bör få vila ikväll. Tar Vitturn en sväng på onsdag istället.
Hörde nu "Kalles färskost" reklamen på TV, fnissar när jag hör ordet Pinata - jag, Snigel och Strösslan vet dess innebörd och vi har fnissat åt eländet mängder av gånger! _nej, det handlar inte alls om den spanska översättningen utan om trötthet och kass humor.
Idag har jag slösurfat runt i massor, hittat en blog till en störtskön tjej, ska tala om vad hon heter bara jag hittar bloggen igen.
Nu ska jag peta i mig mer avocado och fundea på vart Snigel tagit vägen????
Mors

Kräftor och flygfän!

Igår hade vi lite kräftskiva i stugan i Våmhus. Himla trevligt och mysigt, fast det regnade hela kvällen. Sån tur a kom inte ovädret förrän vi satte oss i bilen och åkte hemåt, men då kom ju värsta ovädret på en gång i stället.
Vi var ett helt gäng i stugan, men sov inte kvar eftersom flera skulle upp tidigt idag bla jag som hade ansvar för en grupp med en Svensexa på klubben...
Sitter just nu och kliar frenetiskt på massor av knottbett runt handlederna. Det var sådanadär små jävlar, som man knappt ser som tuggade på mig kliar så in i h....vete! Men en ändå sjukare grej var anfallet strax efter midnatt. Det kom en jätteladdning med flygfän som såg ut som minismå sländor. De var tusentals som flög in mot elden och alla ljus och fastnade i allt möjligt på vägen, jätte äckligt och LITE skräckis känsla :) När jag och Linda åkte ut dit idag för att hämta sopor och städa upp det sista som det blev för mörkt att ta idag hittade vi ett centimeter tjockt lager av döda flygfän i alla ljusstakar och hela väggen där det är spindelväv. Sumt!
Nu är jag mega trött, typiskt när man varit ute hela dagen och nu när man gått in så kan minsann solen hedra oss med en glimt. Men men...
Vet inte alls vad jag ska göra i kväll, Erik spelar-tror det är på vasa, men party är inte prio 1 i alla fall. I morgon kommer Anna och hälsar på och vi ska åka på besök på gamla jobbet på Måndag. På Onsdag blir det nog klättring ute igen, ska bli kul!
Nu ska jag göra ngt annat, har hjärntorka och behöver nog egentligen en powernap.

Trevlig lördag allihop!

Kastar in en liten klätterbild från Vitturn...

image10
Knottigt som f-n den dagen, men bra klättring!

Finally!

Äntligen har v fått internet! Ligger i sängen och skriver eftersom v har mobilt via 3. Fungrar himla bra så här långt, ska bli spännand att se hur det går när man ska ladda hem saker :)
Vad händer i mitt liv då? Jaaaa... Jag har lärt mig att äta bananer igen! Klättrat lite i mest hela tiden, magen verkar vara på bättringsvägen!! Snart en vecka utan varesig magkatarr eller andra konstigheter.... JÄTTE SKÖNT för nu vill jag verkligen igång och jobba igen.
Ska gå upp på willys och handla lite snart, vi ska ha fest med alla arbetande medlemmar i klätterklubben ikväll och jag är tydligen festfixaren :)
Men nu ska jag först och främst kolla lite på flygbiljetter till Dublin, tänkte hälsa på min trevliga vän Lina i Killarney där hon är och jobbar för att ÄNTLIGEN få lite hästlukt på mig igen :)
Så tills nästa gång... pakaaaaaaaaaaaaaaa


Dålig på att uppdatera???

Jag skyller ALLT på att vi aldrig kan få vårt internet installerat... Det lär väl hända lagom tills vi sticker iväg på vinter-äventyr igen...
Men, det har inte hänt ngt speciellt på sistone ändå... Är fortfarande sjukskriven, och nej ingen diagnos... Magsäcks transplantation nästa??? Nej, jag är bara less på att prata om eländet så jag låstsas som att det är bra!
Sitter och jävlas vid mamma och Anders dator som är så full av virus att jag får spunk! Ska försöka lägga in annonser på ridgrejer som jag inte orkat ta tag i att sälja iväg sprillans nya ridstövlar t e x...
Ja, ska väl ta tag i det nu då...
Herrå!